L-R Ralf Kemper van VV Gemert en Jurik Zimmerman van Halsteren
Volledig scherm
L-R Ralf Kemper van VV Gemert en Jurik Zimmerman van Halsteren © © Orange Pictures / Perry vd Leuvert

Halsteren blijft na zege op Gemert meedoen in titelstrijd

zondag hoofdklasse B + videoDankzij een late goal van invaller Jay-Jay Meierdres trok Halsteren de topper bij Gemert naar zich toe: 1-2. De ploeg van Ruud Pennings blijft daardoor in de titelrace en heeft in ieder geval het bereiken van de nacompetitie in eigen hand. Halsteren klimt over het gelijkspelende Unitas, niet spelende Baronie en tegenstander Gemert naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Groene Ster bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan nog wel vier punten.

,,Zeker voor rust waren we de betere ploeg.’’ Halsteren kwam op sportpark Molenbroek overtuigend uit de startblokken, met een reeks hoekschoppen en na een kwartier al een strafschop. Fouad Idabdelhay werd neergelegd en Jelle Voermans nam zijn verantwoording. Tot ontsteltenis van heel Halsteren werd de inzet gestopt. Pennings zag zijn team goed omgaan met die tegenslag. ,,We hadden meer balbezit en de beste kansen.’’ 

Na de hervatting was het bij de eerste kans voor Gemert wel meteen raak. Doelman Ariën Pietersma pareerde in eerste instantie nog een kopbal, maar moest zich in de rebound van Willen den Dekker alsnog gewonnen geven: 1-0. Het duurde niet lang voordat Halsteren langszij kwam, met Didi op de juiste plaats na een voorzet van Jeroen Beerendonk: 1-1. 

Het was volgens Pennings het sein om er een tandje bij te zetten, hoewel er nog lang gewacht werd met een aanvallende wissel. ,,We wilden hoe dan ook voor de winst gaan. Dan was van meet af aan de bedoeling.’’ Jurik Zimmerman werd naar de kant gehaald, ten faveure van Meierdres. Koud in het veld begon de invaller aan een individuele actie die hem tot in de punt van het zestienmetergebied bracht. De daaropvolgende uithaal was raak: 1-2. Halsteren controleerde het duel in de slotfase, zonder dat het in de problemen kwam. Tegen de meest doeltreffende aanval in de hoofdklasse was dat volgens Pennings een prestatie. 

Hoewel lijstaanvoerder Groene Ster ook won, wil Halsteren volgens Pennings de titel nog niet uit het hoofd zetten. ,,Komende zondag winnen van Nuenen, dat is de eerste opgave.’’

Gemert - Halsteren 1-2 (0-0) 1-0 Willem den Dekker, 1-1 Karim Didi, 1-2 Jay-Jay Meierdres.

 Einde aan titeldroom Gemert