Volledig scherm
Marvin Dijkstra van JEKA probeert langs Martijn Timmermans (TSC, nr. 14) en Gidy de Leeuw te komen. foto René Schotanus/het fotoburo

Halsteren bijna veilig na remise bij Geldrop, JEKA houdt hoop na winst bij TSC

ZONDAG EERSTE KLASSE C - Door de 0-1 winst op TSC houdt JEKA nog altijd kans om in de eerste klasse te blijven. Halsteren is na de 2-2 bij Geldrop zo goed als veilig

Geldrop - Halsteren 2-2 (1-1) – 1-0- Jordy Willems, 1-1 Paolo Fortunati, 1-2 Remco van Haaren, 2-2 Wesley Plugers.

Een hardwerkend Halsteren pakte een nuttig punt in Geldrop, maar verloor Robin Hansler die met een enkelblessure naar het ziekenhuis moest.Uit de resterende twee duels heeft Halsteren nog één punt nodig om zich veilig te spelen. In een wedstrijd die bol stond van de zenuwen kwam de thuisclub al na zes minuten op voorsprong. Halsteren antwoordde twee minuten later via Fortunati. Na rust kopte Remco van Haaren de 1-2 binnen, schoot Van Gils tegen de paal en werd Jim Franssen een strafschop onthouden. Wesley Pluger maakte vervolgens gelijk.

EFC - Dosko 2-1 (0-0) – 0-1 Marvin Bedaf, 1-1 Beljaars, 2-1 Tom Derks.

Toen Dosko na rust op voorsprong kwam en aanspraak op meer maakte, liet Rob Dietvorst zich provoceren. Na een zware overtreding op hem, ging de tegenstander op de tenen van Dietvorst staan. Die maakte toen, volgens de scheidsrechter, een slaande beweging. Rood. Vervelend in de aanloop naar de nacompetitie waarin Dosko op zaterdag 18 mei met een uitduel van start gaat.

Het rood voor Rob Dietvorst betekende de kentering in de wedstrijd. De thuisclub pakte daarna het initiatief en kwam op gelijke hoogte door Bas Beljaars. Tien minuten voor het einde bepaalde Tom Derks de eindstand op 2-1. Zondag is overigens ook Bart Dietvorst geschorst. Hij kreeg geel.

TSC - JEKA 0-1 (0-0) - 0-1 Rik Harmsen.

De spanning tijdens de wedstrijd met TSC krijgt na afloop een passend vervolg. In rap tempo halen de spelers van JEKA hun mobiele telefoons uit de kleedkamer. Op zoek naar de uitslagen van de directe concurrenten tegen degradatie. Het duurt even, een minuut of tien. Dan blijkt dat JEKA na de derde overwinning op rij nog springlevend is. De winst kwam er door een treffer in de tweede helft van Rik Harmsen.