Volledig scherm
PREMIUM
Vreugde bij Nizar Mekkaoui (L), David Vermeulen (R) en invaller Alex Haas (M) die tweemaal scoorde vlak voor het eindsignaal. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Haas doet de zon weer doorbreken voor Baronie: ‘Ik wist dat hij zijn waarde nog weleens zou laten zien’

De zon die doorbreekt na het laatste fluitsignaal is typerend voor de periode waarin Baronie verkeert. Na een periode vol donkere dagen, zit het de ploeg weer mee. De gifbeker moest eerst helemaal leeg, voor de mierzoete smaak van een triomf weer eens geproefd kon worden. Een knotsgekke slotfase tegen negen Udenaren levert Baronie uiteindelijk toch nog de welverdiende drie punten op.

Baronie zette UDI’19 zondag negentig minuten lang onder druk, maar kwam tien minuten  voor tijd - nota bene met negen man -toch op achterstand. Nadat de tegenstander uit Uden een minuut eerder doelman Robbert van Oorschot pas voor het eerst had getest, was het uit een vrije trap van grote afstand plotseling raak. Niemand raakte de bal van Udenaar Tim Wolf aan, waardoor die zo in de verre hoek plofte. Onbegrijpelijk dat geen enkele Baron het leer een poeier gaf, vond ook trainer Jurriaan van Poelje. ,,Ik benadruk altijd dat wij de bal aan moeten vallen.”

  1. Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon
    PREMIUM
    column

    Ook bij Gemert deed hij wat hij al zo vaak deed: Reinald Boeren kwam, zag en overwon

    De rook van het afgelopen amateurvoetbalseizoen is goed en wel opgetrokken. De kaarten zijn geschud. Promoties en degradaties bekend. Tranen van verdriet én geluk inmiddels opgedroogd. De vedetten uit de regio kunnen op vakantie. Uitrusten en de batterijen opladen aan de costa’s en zich opmaken voor een nieuwe jaargang. Het slot was adembenemend, zowel in positieve als in negatieve zin. Alles zat erin.