Volledig scherm
Bas Broeders aan de bal namens The Gunners.

'Gunners hoort simpelweg niet thuis in de vierde klasse'

ZATERDAG VIERDE KLASSE C - Met twee punten voorsprong op concurrent Seolto doet The Gunners het meer dan naar behoren tot nu toe in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Voorafgaand aan het seizoen zei sterkhouder Thierno Sy het al: ,,Wij moeten kost wat kost terug naar de derde klasse.”


Zijn aanvoerder Bas Broeders (26) is minstens zo uitgesproken, nu er tien wedstrijden gespeeld zijn. “Met alle respect voor alle tegenstanders, maar Seolto is voetballend gezien onze enige concurrent,” zegt hij met de nodige overtuiging. ”Het gaat zeker heel lekker, leuk ook vooral”, vervolgt Broeders. Leuk? “Ja leuk, dan doel ik op waar The Gunners voor staat. De sfeer, het team, alles daaromheen.”

Volksclub
“Wij zijn een echte volksclub en dat blijkt uit alles. We hebben hier met z’n allen een bepaald familiegevoel. En die familie wordt groter en groter. Mensen komen weleens een wedstrijd kijken, vinden het verschrikkelijk gezellig en twee weken later nemen ze weer andere mensen mee.” Terug naar het voetbal. “Wij horen simpelweg niet thuis in de vierde klasse,” vervolgt Broeders. “De derde klasse zou een mooi niveau zijn voor ons voor de komende paar jaar, maar wanneer we deze groep bij elkaar kunnen houden, wil ik ook wel eens zien of we het nog een keer in een klasse hoger ook kunnen redden.”