Volledig scherm
Grenswachters overschrijving Giovanni Verduijn © stockfoto

Grenswachters krijgt vier punten in mindering in spelfoutzaak, schorsing Verduijn blijft staan

spelfoutzaakDe zogenoemde spelfoutzaak rondom Grenswachters-speler Giovanni Verduijn kost de ploeg uit Putte vier punten. De speler zelf wordt voor acht wedstrijden geschorst. Die uitspraak deed de tuchtcommissie dinsdag.

De uitspraak betekent daarnaast dat Grenswachters de vier competitieduels die de ploeg won met deelname van Verduijn over moet spelen. Daar bovenop zijn dus vier punten in mindering gebracht (één punt per gewonnen wedstrijd). Bovendien krijgt de club uit Putte vijfhonderd euro boete. 

De tuchtcommissie is tot deze uitspraak gekomen omdat ‘betrokkenen hadden kunnen en moeten weten dat een speler niet zomaar, zonder overschrijving, kon worden aangemeld bij Grenswachters. De overschrijving had ook niet gekund als de naam op een juiste wijze was ingevuld’. De tuchtcommissie acht bewezen dat Grenswachters en Verduijn onzorgvuldig en/of nalatig zijn geweest door hem als Verduyn aan te melden.

Koppositie kwijt

Grenswachters en Verduijn hebben vier werkdagen om tegen deze uitspraak in beroep te gaan. De zaak zal dan behandeld worden door de commissie van beroep. Door de puntenstraf zakt Grenswachters van de eerste plek terug naar plek zeven in zondag 4A. 

De eis van de aanklager amateurvoetbal wordt dus voor een groot deel overgenomen. ,,Het schikkingsvoorstel van de aanklager komt voort uit het feit dat de aanklager van mening is dat de Grenswachters en Verduijn onzorgvuldig hebben gehandeld door zijn naam met een Y in plaats van een IJ te schrijven. De aanklager meent dat je op zijn minst mag verwachten dat iemand een juiste naam kan invoeren”, zei een woordvoerder van de KNVB eerder al tegen BN DeStem.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1341 stemmen