Volledig scherm
Grenswachters (groen-geel) moet zich in de laatste twee wedstrijden volledig concentreren op handhaving. DSE (blauw-wit) daarentegen kan de titel al ruiken. (archieffoto) © pix4profs/petervantrijen

Grenswachters kan periodetitel vergeten, DSE heeft nog maar twee punten nodig voor kampioenschap

zondag 4BDSE heeft uit de resterende twee wedstrijden nog twee punten nodig om kampioen in 4B te worden. De formatie van Willem Lambregts won met 2-4 van GESTA terwijl concurrent EMMA tegen NSV met 3-1 onderuit ging. Datzelfde NSV lijkt volgende week beslag te kunnen leggen op de derde periodetitel. Ook zij hebben aan twee punten genoeg voor de figuurlijke prijs. Aankomend weekend spelen beide ploegen tegen elkaar.

DIOZ - BSC 0-3 (0-1) 0-1, 0-2 en 0-3 Christiaan Willemsen.
,,Wij hadden in de eerste helft het meeste balbezit, maar werden niet echt gevaarlijk’', analyseert DIOZ-trainer Cornee Willemsen. BSC-trainer Rick Schimmel hoopt nog op een nacompetitieplaats. ,,Maar als we die niet halen, ben ik toch tevreden. Vorig jaar behaalden we negentien punten. Nu hebben we er 41'’, aldus Schimmel.

GSC/ODS - Noordhoek 1-0 (1-0) 1-0 Emre Kabass.
Noordhoek-trainer Hans Korteweg baalde: ,,We speelden 50 minuten tegen tien man, maar zelfs toen konden we geen vuist maken.’’

NSV - EMMA 3-1 (0-0) 1-0 Ronnie Kerstens, 2-0 Martin Kuijer, 2-1 Joey Steenbakker, 3-1 Arno van Gastel.
Volgens NSV-trainer Andy Wierikx maakte de teamgeest het verschil. Wierikx: ,,Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat EMMA geen op elkaar ingespeeld elftal had, wij wel. Daarom wonnen wij verdiend.’'

Sprundel - Grenswachters 2-1 (2-1) 1-0 Rob Monden, 2-0 Jovanni van Nijnatten, 2-1 Nicky Verboven.
,,Ik was blij met de overwinning. Het ging vooral in de eerste helft erg moeizaam. We waren slordig en leden te vaak balverlies. Door wat omzettingen tijdens de rust konden we het tij keren”, aldus Sprundel-trainer Jack Verlaar. Grenswachters-trainer Patrick Arnouts vond ook dat zijn ploeg voor rust de bovenliggende partij was. ,,Toen kregen wij kansen, maar we verzuimden om te scoren.” 

GESTA - DSE 2-4 (0-3) 0-1 Fabian Coremans, 0-2 Pjotr Hendrickx, 0-3 Niels van Gils, 1-2 Maurice van de Wijngaart (pen), 1-4 Cas Nooren, 2-4 Jules van Rijsbergen.
Volgens DSE-trainer Willem Lambregts kwam de zege van zijn ploeg eenvoudig tot stand. ,,We voetbalden niet goed, maar konden voor rust toch drie keer scoren omdat de verdedigers van GESTA erg traag waren.” GESTA-trainer Anjo Wintermans ziet donkere wolken boven zijn hoofd hangen: ,,Er volgen nog twee finales.”

Achtmaal - RSV 0-1 (0-1) 0-1 Jolan Schrauwen.
RSV-trainer Marco Klijs: ,,Een enorm compliment aan de jongens die ondanks de vele omzettingen en inbreng van jeugdspelers in deze wedstrijd voor iedere meter vochten.’’

Wernhout - HSC ‘28 1-2 (1-2) 0-1 Bram van de Bemt, 1-1 Maikel Zagers, 1-2 Van de Bemt.
,,Wernhout ging na rust jagen op de gelijkmaker, maar met hard werken hebben wij stand gehouden’', aldus HSC-trainer Johan Claassens. Wernhout-trainer Marc van der Linden was niet blij met het getoonde spel van zijn ploeg. ,,De jongens waren niet te motiveren. Nu hebben we dit seizoen twee keer verloren van de slechtste ploeg in deze klasse.’’

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.
 3. Sluipschutter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel
  zondag 3B

  Sluipschut­ter Van Eijck leidt Gilze naar zege, Akkermans scoort er vijf voor Bavel

  Nooit de wind mee of tegen, maar een razende storm haaks over het veld, Gilze en Irene voetbalden door de lastige omstandigheden een parodie op een wedstrijd. Gilze, samen met Bavel in de race voor de titel, werd met 2-1 moeizaam winnaar op sportpark Verhoven. In Dordrecht was Bavel-spits Niek Akkermans op dreef. Met vijf treffers had hij een groot aandeel in de 1-8-zege bij middenmoter EMMA.
 4. De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk
  zondag 4C

  De Kwik, Kwek en Kwak van Dussense Boys scoren ieder twee keer, Waspik wint van buurman Raamsdonk

  Joeri van Heel, Lars Branderhorst en Harry Sassen staan in Dussen bekend als Kwik, Kwek en Kwak. De drie vrienden spelen al jaren samen bij Dussense Boys, maar nog nooit hadden ze samen - ieder met twee doelpunten - de totale productie voor hun rekening genomen. De derby van de Langstraat tussen Raamsdonk en Waspik werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen door de gasten uit Waspik.