Volledig scherm

Goals Wilting dragen bij aan eerste plaats Nieuw Borgvliet

ZONDAG VIJFDE KLASSE A - Bij Nieuw Borgvliet lijkt dit seizoen niets te halen. De ploeg van trainer Joost Demmers staat bovenaan in de zondag vijfde klasse A en is nog altijd ongeslagen.

Spits Michiel Wilting (30) zorgde met zijn negentien doelpunten voor bijna de helft van de productie. Afgelopen zondag in het inhaalduel tegen Graauw vond hij zelfs vijfmaal het doel. Een unicum voor hem. „Vier keer scoren in een wedstrijd is me al eens gelukt, maar dat is lang geleden”, zegt hij. „Het gaat de laatste tijd lekker en tegen Graauw had ik er na 45 minuten al vier in liggen.”

Niet alleen de spits verkeert in uitstekende vorm, het is volgens hem een echte teamprestatie dat Nieuw Borgvliet op de eerste plaats bivakkeert. „We hebben een fitte ploeg met snelle jongens, komen altijd vroeg op voorsprong. Dat voetbalt toch wat lekkerder, dan altijd achter de feiten aan moeten lopen.”

Wilting maakte afgelopen zomer met een aantal anderen de overstap van FC Bergen naar de Bergse buurman. Hij wilde weer aan voetballen toe komen. „Het tweede elftal van FC Bergen viel uit elkaar en Joost Demmers, die ons toen trainde, vertrok ook. Uiteindelijk viel de keuze op Nieuw Borgvliet, waar Demmers deze zomer ook tekende. Het pakt tot nu toe goed uit, kan je wel stellen.”

Negentien doelpunten in negen wedstrijden: zijn omgeving begon al over ‘een stapje hogerop’. Zelf denkt hij daar niet aan. „Ik zit er niet op te wachten. Ik train het JO19-elftal van FC Bergen en wil die jongens niet laten vallen. Daarnaast is alles prima te combineren met onze trainingstijden. Het zou mooi zijn om volgend jaar met Nieuw Borgvliet in de vierde klasse uit te komen, maar zelf ga ik geen stappen meer maken.”

Hoeveel goals hij aan het eind van dit seizoen op zijn naam wil hebben staan? „Dat vind ik niet relevant. Dat we bovenaan staan, vind ik het belangrijkste.”

Naam: Michiel Wilting
Club: Nieuw Borgvliet (zon. 5A)
Leeftijd: 30 jaar
Positie: spits
​Ambitie: naar de vierde klasse met Nieuw Borgvliet

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."