Volledig scherm
Gilze (rood-zwart) scoorde maar liefst negen keer tegen een weerloos ZIGO. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Gilze is op schot tegen ZIGO, ook TSC weet het net makkelijk te vinden

zondag 3BGilze won met 9-1 van ZIGO, TSC nam tegen Groen Wit een iets lagere productie voor de rekening. Het degradatieduel Irene'58 - OVC'26 eindigde in een remise, terwijl UVV'40 verzuimde goede zaken te doen in de strijd om de derde periodetitel.

Gilze - ZIGO 9-1 (4-1) 1-0 Remco van Hoek, 2-0 Rick van den Dungen, 3-0 Tom van Gestel, 3-1 Jason van Dongen, 4-1 Rudy van Hoek, 5-1 Standee Kock, 6-1 Joep van den Ouweland, 7-1 en 8-1 De Kock, 9-1 Jordi van Alphen.
Gilze-trainer Jeremy Buchly kon alleen maar trots zijn op zijn ploeg. ,,Dit is het juiste antwoord dat we konden geven op de teleurstellende nederlaag bij Bavel vorige week. We hadden vandaag absoluut geen weerstand.”

Irene’58 - OVC ‘26 2-2 (1-0) 1-0 Dennis van Halderen, 1-1 OVC'26, 2-1 Jurgen van Dijk, 2-2 OVC'26.
Irene’58-trainer Paul van Dijk keek terug op een zure nederlaag. “Zeker wanneer zij in de laatste minuut uit een vrije trap gelijk maken.”

SCO - Bavel 2-0 (1-0) 1-0 Tom Rijvers, 2-0 Diogo Carvalho Apolonia.
,,De taken werden goed uitgevoerd”, zei Maikel Cohen, interim-trainer van SCO. Zijn collega van Bavel, Osman Erbas, was minder enthousiast: ,,Er was geen enkel moment dat ik dacht dat we iets konden bewerkstelligen.”

TSC-Groen Wit 6-1 (1-1) 1-0 Sandro Aria, 1-1 Zakaria Zerouali, 2-1 Jeroen van Leijsen, 3-1 Tim Rubenkamp, 4-1 Marnix van der Velden, 5-1 Youri van Gils, 6-1 Joury den Boogert.
Volgens TSC-trainer Ad van Seeters deed de uitslag een ander wedstrijdbeeld vermoeden. ,,Met rust had het 3-5 voor Groen Wit kunnen staan.” Martijn van Galen van Groen Wit was het daarmee eens. ,,Na een goede eerste helft van ons was TSC in de tweede helft fitter. Een terechte nederlaag al is de 6-1 natuurlijk geflatteerd.”

UVV ‘40-DESK 0-3 (0-1) 0-1 DESK, 0-2 DESK, 0-3 Djordie Smout.
Volgens UVV'40-trainer Johan Gabriels had zijn ploeg de koploper pijn kunnen doen. ,,Zeker inde eerste helft. Maar dan moet je wel die goal maken wanneer de mogelijkheid zich voordoet.”

Waspik-Oosterhout 0-2 (0-1) 0-1 Dennis van Munster, 0-2 Yamani el Aharchaou.
Eugene van der Heijden van Waspik: ,,De eerste helft waren zij beter, de tweede helft wij. Oosterhout won door effectiviteit”, stelde Waspik-trainer Eugene van der Heijden. Richard van Gils, trainer van het winnend Oosterhout, had ‘een moeilijk potje’ gezien. 

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.