Gilze-goalie Hoppenbrouwers grote held in zinderende bekerderby met buurman Rijen

Districtsbeker + VideoEen zinderende bekerderby tussen derdeklasser Gilze en tweedeklasser Rijen kende zondag een geweldige apotheose. Gilze-goalie Finn Hoppenbrouwers stopte de laatste penalty van Rijen en schoot de beslissende zelf binnen om zo zijn ploeg een ronde verder te schoppen. 

Voor het eerst sinds 2013-2014 stond de derby van de gemeente Gilze en Rijen weer op het programma. Ditmaal ‘slechts’ als bekerduel, maar dat kon het publiek niet veel schelen. In grote getale kwam men op de wedstrijd af: een volle tribune en volle bak langs de lijn. Het massaal toegestroomde publiek kreeg al twee goals in het eerste kwartier voorgeschoteld. Na drie minuten nam de thuisploeg, een klasse lager acterend, de leiding toen de bal in het netje belandde na een scrimmage. Na een kwartier spelen kwam Rijen op gelijke hoogte na een doelpunt van Yassin Ben Messaoud. 

Tien minuten voor tijd stond het nog altijd 1-1 en leek het aan te komen op stafschoppen. Rijen-aanvoerder Thomas Dols wilde daar met de 1-2 vier minuten voor tijd een stokje voor steken. Maar in de ultieme slotfase kopte Remco van Hoek de 2-2 binnen waardoor penalty's alsnog een winnaar aan moesten wijzen. Thuisploeg Gilze nam die beter en keeper Finn Hoppenbrouwers ontpopte zich tot de grote held van de dag. Hij stopte de laatste strafschop van de bezoekers en schoot zelf de beslissende binnen. 

Gilze Speelt tegen Rijen voor de beker. Het publiek is massaal komen kijken naar de wedstrijd, op de tribune en langs het veld stonden de mensen rijen dik om te kijken en genieten van deze spannende wedstrijd. 

Rudy van Hoek (Gilze) snelt hier langs Dave Voermans (Rijen)
Volledig scherm
Gilze Speelt tegen Rijen voor de beker. Het publiek is massaal komen kijken naar de wedstrijd, op de tribune en langs het veld stonden de mensen rijen dik om te kijken en genieten van deze spannende wedstrijd. Rudy van Hoek (Gilze) snelt hier langs Dave Voermans (Rijen) © Pix4Profs | Joris Knapen
Enorme drukte bij de derby
Volledig scherm
Enorme drukte bij de derby © Pix4Profs | Joris Knapen
  1. Koploper Halsteren en hekkensluiter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelijke tijd’
    PREMIUM

    Koploper Halsteren en hekkenslui­ter Seolto eensgezind: ‘Begrip voor keuzes KNVB in onwerkelij­ke tijd’

    Halsteren-aanvoerder Twan van Mechelen en Seolto-trainer Jack Beusenberg vonden zich, na de besluiten van de KNVB over het schrappen van de lopende amateurvoetbaljaargang, beiden aan een andere kant van het dubbeltje. Van Mechelen zag een kampioenschap uit handen glippen, terwijl Beusenberg juist het vege lijf met zijn club redde. Desondanks kan het tweetal uitstekend leven met de maatregelen.