Volledig scherm
Gijs Adriaansen van VVC’68 op de indoortraining in Hoogerheide. De aanvoerder van de Halsterse derdeklasser gelooft in de toekomst. „Maar een nieuw team vormen kost tijd.” © Tonny Presser/Pix4Profs

Gijs Adriaansen denkt even niet aan tweede klasse met VVC’68

ZATERDAG DERDE KLASSE B - Zo snel mogelijk terug naar de tweede klasse. Dat was voor het seizoen het motto bij het gedegradeerde VVC’68. Voorlopig komt daar niets van terecht. De Halsterse ploeg staat voorlaatste en voelt de hete adem van hekkensluiter Kogelvangers in de nek.

VVC-aanvoerder Gijs Adriaansen (26) is realistisch. „Je kunt als club zoveel willen. Maar het heeft tijd nodig om een nieuw team te vormen.”

Adriaansen is bezig aan zijn zevende seizoen bij de zaterdagclub op De Beek. Hij woont op een boogscheut afstand van het sportpark en doorliep de jeugdopleiding bij Halsteren. Bij gebrek aan perspectief stapte hij destijds over naar de buurman.

Stukje minder
Adriaansen heeft de hoogtijdagen van VVC nog meegemaakt, tot in de eerste klasse. Daarom ook kan hij vergelijken en de ambities van de vereniging in het juiste licht plaatsen. „De groep van nu is niet te vergelijken met die van een aantal jaren geleden. Het is echt wel een stukje minder, zo eerlijk moet je zijn.”