Volledig scherm
Jordi Nijs op archiefbeeld © Chris van Klinken / Pix4Profs

Giannotta verlaat Halsteren voor Amerikaans avontuur, Nijs stopt vanwege blessure

transferHalsteren moet het volgend seizoen doen zonder doelman Mike Giannotta (19). De tweede keeper van de hoofdklasser gaat een jaar in Amerika voetballen en studeren. Aanvaller Jordi Nijs is per direct gestopt vanwege een slepende enkelblessure.

Giannotta speelde sinds vorig seizoen bij Halsteren en kwam voornamelijk in actie in bekerduels. ,,Ik heb hier een leuke tijd, maar het avontuur in Amerika lijkt me heel gaaf: een nieuwe ervaring, goed voor mijn ontwikkeling, ook buiten de sport om.” De doelman die de jeugdopleiding van Willem II doorliep gaat - onder voorbehoud van nog één test - aan de slag bij de Olivet Nazarene University en gaat spelen voor de ONU Tigers in Chicago. ,,Wij gunnen hem die kans. Mike is een zeer talentvolle keeper, dus wij hopen dat hij na zijn avontuur zijn weg naar ons sportpark weer weet te vinden”, aldus Ron van Nijnatten, technisch manager van Halsteren.

Het verhaal van Nijs is triester. In zijn derde jaar bij Halsteren wordt hij vooralsnog geplaagd door blessureleed. Zijn slepende enkelblessure dwingt hem een moeilijke keuze te maken: hij stopt per direct en gaat zich volgens de club volledig richten op zijn herstel. Waar de aanvaller volgend seizoen speelt is nog niet duidelijk.