Volledig scherm
Gianni Tiebosch in het shirt van TOP Oss © TOP Oss

Gianni Tiebosch ziet zijn droom om profvoetbal te halen alsnog uitkomen: ‘Hier heb ik het al die tijd voor gedaan’

Afgelopen winter was Gianni Tiebosch (22) nog zwaar teleurgesteld na het afketsen van zijn transfer naar de profclub, maar nu ziet de middenvelder zijn droom alsnog uitkomen. De 22-jarige amateurvoetballer uit Etten-Leur maakt komende zomer de overstap van HSV Hoek naar TOP Oss.

In de winter was hij er kapot van. Op de laatste dag van de transfermarkt wilde TOP Oss hem overnemen van derdedivisionist Hoek. Maar de Zeeuwse ploeg liet hem niet gaan. Een klap die hard aan kwam voor de middenvelder die altijd hardop uitsprak te dromen van profvoetbal. Maar hij kan opgelucht ademhalen. Deze zomer krijgt hij alsnog zijn kans. ,,Het voelt zeker als een opluchting. Ik ben er heel blij mee. Maar of het voelt als een droom? Ja, ik heb altijd geroepen dat ik profvoetbal wilde halen. Maar het voelt alsof het nu pas gaat beginnen. Hier heb ik het al die tijd voor gedaan”, reageert Tiebosch.

,,Ik ben op een leeftijd dat het nú moet gebeuren. Het voelde als nu of nooit. En het gevoel was goed bij TOP Oss, ik ben blij dat ik daar mijn eerste stappen kan zetten in het profvoetbal”, vervolgt hij. 

Tiebosch speelde in de zomer van 2017 al een aantal oefenduels en liep ook in 2018 stage bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. ,,Daarin heeft Gianni aangetoond dat hij een goed niveau haalt. Hij is vooral sterk aan de bal”, oordeelt trainer Klaas Wels. ,,Deze club staat erom bekend dat talenten uit het amateurvoetbal de kans krijgen. Zo ook Gianni. Ik hoop dat hij de volgende in het rijtje Kevin van Veen, Fatih Kamaci en Richard van der Venne wordt.”

Zo bouwt Tiebosch gestaag en onverstoord verder aan zijn voetbaldroom. Begonnen bij Unitas’30, doorgebroken bij Rood-Wit en de volgende stap gezet bij Baronie. En nu dus in de derde divisie een transfer verdiend naar het profvoetbal.

  1. Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    In de laatste reguliere speelronde voor de winterstop zorgde het gure herfstweer voor de nodige afgelastingen in zaterdag 3B. Koploper Halsteren week uit naar het kunstgras waar het runner-up Klundert versloeg. De voorsprong op de concurrenten (die weliswaar minder wedstrijden speelde) nam daardoor toe. Internos kende geen genade voor de zeven overgebleven spelers van Dosko en scoorde zes keer in twintig minuten.