Gestaakte wedstrijd: 'het waren de supporters, niet de spelers'

KRUISLAND - Zowel bij Rood-Wit als Kruisland balen ze nog altijd flink van de gestaakte wedstrijd. De clubs benadrukken maandag dat de oorzaak niet bij de spelers lag, die juist de complimenten krijgen voor hun gedrag, maar bij ruziënde supporters. 

De KNVB heeft inmiddels contact gezocht met beide clubs. ,,We hebben de clubs gevraagd een rapportage te versturen, waarin staat wat er volgens hen is gebeurd. Als we die binnen hebben, hopelijk deze week nog, wordt onderzocht wat we met de zaak gaan doen”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Volledig scherm
Kruisland - Rood-Wit. © BN DeStem

'Betreurenswaardig'
Rood-Wit-voorzitter Johan Wagtmans baalt een dag na de gestaakte wedstrijd nog steeds ontzettend. ,,Dat supporters dit doen is enorm betreurenswaardig. Ik snap niet waarom het zo geëscaleerd is. Op een gegeven moment was ik zo druk om de boel te sussen, dat ik niet alles meer heb meegekregen.” Hij komt op voor zijn spelersgroep. ,,Ik ben erg blij dat de spelers van Rood-Wit zich er niet in gemengd hebben. Zij zaten al binnen toen dit alles gebeurde.”

Imagoschade
De voorzitter vindt een mogelijke straf van de KNVB niet het grootste probleem. ,,Het zou vervelend zijn als we een puntenstraf krijgen, maar het ergste vind ik nog de imagoschade. We waren hard op weg om het negatieve stempel dat we hebben weg te poetsen. Dat is op sportief vlak ook gebeurd, want nogmaals, de spelers hebben zich er niet mee bemoeid. Maar dat we door zo’n incident toch weer negatief in het nieuws komen, daar baal ik van.”

Kruisland-bestuurslid Rien Ruijten vreest wel voor een straf. ,,De schuld wordt vaak bij de thuisploeg weggelegd. Ik hoop het niet, zeker een puntenstraf zou te zwaar zijn want de spelers konden hier echt niks aan doen."

Een van de trainers van Kruisland, Mounir El Fahmi, is geïrriteerd over de berichtgeving. ,,Je krijgt de indruk door de foto’s dat het de spelers waren die ruzie hadden, maar dat was niet het geval. Het was een felle wedstrijd en er was een opstootje op het veld, maar dat was allang gesust. Daarnaast zie je dit soort opstootjes in bijna elk duel.” Hij was juist blij met de opstelling van zijn spelers. ,,Ze kregen, zoals wel vaker, weer van alles naar hun hoofd geslingerd vanaf de kant. Uitspraken als: ‘Ga terug naar je eigen land.’ Daar reageerden ze niet op.”

'De spelers treffen geen blaam'
Het ging pas mis toen het merendeel van de spelers in de kleedkamer zat voor de rust. ,,Sterker nog, enkele spelers van beide clubs kwamen tijdens de vechtpartij naar buiten om de supporters uit elkaar te houden. Nu worden wij weer in een negatief daglicht gezet. Daar baal ik van, de spelers treffen geen blaam.”

Volgens hem was het een ruzie tussen supporters. ,,Een moeder van een speler van ons werd aangevallen. Toen zijn er wat klappen over en weer gevallen tussen fans.” 

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.