Volledig scherm
PREMIUM
Gesta-voetballer Timo Voeten © Pix4Profs/René Schotanus

Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

Aan het woord is Timo Voeten, die twee jaar geleden debuteerde in het eerste van Gesta. En dat terwijl hij pas 17 jaar is. ,,Ik kreeg de kans van Karel Damen toen ik net 15 was en heb die aangegrepen. Het was best spannend, ik maakte mijn debuut in een vriendschappelijke avondwedstrijd tegen Hoeven. Sindsdien ben ik er altijd bij geweest.” Hij veroverde als rechtsback een basisplaats, hoewel het wennen was. ,,Ik win mijn fysieke duels nog steeds niet allemaal, sta tegen aanvallers die een paar koppen groter en een stuk breder zijn dan ik. Die gooien me al snel aan de kant. Ik moet het sowieso van mijn snelheid en conditie hebben.”

  1. Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    Overzicht | Internos op schot in restant tegen Dosko, Halsteren houdt Klundert van zich af

    In de laatste reguliere speelronde voor de winterstop zorgde het gure herfstweer voor de nodige afgelastingen in zaterdag 3B. Koploper Halsteren week uit naar het kunstgras waar het runner-up Klundert versloeg. De voorsprong op de concurrenten (die weliswaar minder wedstrijden speelde) nam daardoor toe. Internos kende geen genade voor de zeven overgebleven spelers van Dosko en scoorde zes keer in twintig minuten.