Volledig scherm
PREMIUM
Gesta-voetballer Timo Voeten © Pix4Profs/René Schotanus

Gesta-talent Voeten: ‘Iedereen in het dorp heeft iets met voetbal. Het is wel wat als je dan in het eerste staat’

De naam Galder en Strijbeek Ten Aanval past dit jaar écht bij de club. De vierdeklasser heeft alle schroom van zich afgegooid en is gaan voetballen. Geen rotschop naar voren meer en het duel inkleunen, maar van achteruit opbouwen. ,,We hebben die tactiek dit seizoen onder Anjo Wintermans ontwikkeld. We hebben een aantal heel technische spelers op bepalende posities, zij sturen het team. Vorig jaar was het echt degradatievoetbal, nu maken we zelf steeds vaker het spel.”

Aan het woord is Timo Voeten, die twee jaar geleden debuteerde in het eerste van Gesta. En dat terwijl hij pas 17 jaar is. ,,Ik kreeg de kans van Karel Damen toen ik net 15 was en heb die aangegrepen. Het was best spannend, ik maakte mijn debuut in een vriendschappelijke avondwedstrijd tegen Hoeven. Sindsdien ben ik er altijd bij geweest.” Hij veroverde als rechtsback een basisplaats, hoewel het wennen was. ,,Ik win mijn fysieke duels nog steeds niet allemaal, sta tegen aanvallers die een paar koppen groter en een stuk breder zijn dan ik. Die gooien me al snel aan de kant. Ik moet het sowieso van mijn snelheid en conditie hebben.”

  1. ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’
    PREMIUM
    Column

    ‘Alleen maar hosanna bij UVV’40? Zeker niet. Een club leiden van deze omvang is geen kattenpis’

    De Ulvenhoutse voetbalvereniging UVV’40 organiseert vandaag voor het eerst in zijn bijna tachtigjarig bestaan een heuse open dag. Op het prachtige sportpark Jeugdland gelegen aan de lommerrijke Rouppe van Voortlaan viert de ‘familieclub met ambitie’ de start van een nieuw voetbalseizoen. Er valt wel degelijk wat te vieren, want het gaat goed met het eens zo bescheiden clupke ten zuiden van Breda. Onder leiding van een daadkrachtig bestuur ondergaat de club een opmerkelijke metamorfose.