Sprundel archiefbeeld
Volledig scherm
Sprundel archiefbeeld © Pix4Profs / Joris Knapen

Gesta en Sprundel ‘verdienen de winst', maar spelen gelijk

zondag 4BDe meningen staan haaks tegenover elkaar bij de trainers van Gesta en Sprundel. Zowel Jack Verlaar van Sprundel als Anjo Wintermans van Gesta was van mening dat alleen zijn eigen team de overwinning verdiende. Het werd 1-1.

Slechts vier wedstrijden gingen door. Noordhoek-DIOZ, HSC ‘28-NSV en Wernhout-BSC werden afgelast.

GSC - Achtmaal 3-1 (1-1) - 0-1 Stijn Antens, 1-1, 2-1 en 3-1 Oktay Karaca.
Achtmaal-trainer John van Aert vindt niet dat zijn ploeg onderdeed voor GSC/ODS. Van Aert: ,,Vooral in de eerste helft was er van krachtsverschil geen sprake. We komen zelfs op voorsprong, maar het was jammer dat GSC/ODS in de blessuretijd van de eerste helft langszij kwam. Na rust is GSC/ODS niet beter, maar nadat zij op 2-1 waren gekomen, hebben wij toch geen kansen op de gelijkmaker meer gehad.’'

Grenswachters - Emma 1-2 (1-1) - 0-1 Shendro Cristina, 1-1 Nicky Verboven (pen), 1-2 Michiel van Pelt.
Na de snelle openingstreffer van Emma haalde Grenswachters het initiatief naar zich toe. Toch kregen de bezoekers halverwege de eerste helft een riante mogelijkheid om de score te verdubbelen. Shendro Cristina schoot vanaf elf meter tegen de lat. In de 60e minuut kwam Grenswachters langszij, maar drie minuten later was het weer 1-2. Grenswachters zette hierna de bezoekers onder druk. Nicky Verboven scoorde opnieuw, maar zijn treffer werd afgekeurd. 

Gesta - Sprundel 1-1 (0-0) - 0-1 Jovanni van Nijnatten, 1-1 Frits Verheijen.
Volgens Sprundel-trainer Jack Verlaar speelde Gesta defensief: ,,Zij zakten terug op de eigen helft. Wij misten voor rust twee kansen, maar Gesta werd met counters ook twee keer gevaarlijk. In de tweede helft scoorden beide ploegen een keer. Verlaar: ,,We leden onnodig puntverlies. De meeste kansen waren voor ons, maar we benutten er maar een.’' Gesta-trainer Anjo Wintermans vindt echter dat zijn ploeg met een gelijkspel te weinig heeft gekregen.

RSV - DSE 2-3 (1-1) - 0-1 Alex van Dorst, 1-1 Joost de Koning, 2-1 Jeffrey van Zundert, 2-2 Van Dorst, 2-3 Romek van der Put.
Volgens RSV-trainer Marco Klijs zat er meer in voor zijn ploeg. ,,Toen we met 2-1 voor stonden, scoorde Joeri Nooijens een zuiver doelpunt, maar het werd tot ieders verbazing afgekeurd. Met twee treffers in de slotfase ging DSE uiteindelijk toch met de winst aan de haal’', aldus Klijs.