Gesta-aanvaller Frits Verheijden (rechts, zwarte shirt) komt in botsing met Chaam-verdediger Aron de Bruyn (links).
Volledig scherm
Gesta-aanvaller Frits Verheijden (rechts, zwarte shirt) komt in botsing met Chaam-verdediger Aron de Bruyn (links). © Pix4Profs / Johan Wouters

Gesta dankt 16-jarige Noah van de Velden in derby tegen Chaam, Viola verliest van Reeshof

zondag 4DHet was lang wachten op die ene en bevrijdende treffer. Gesta, met tien man nota bene na een rode kaart voor Kasper Riemslag, maakte hem een kwartier voor tijd. De ingevallen en pas 16- jarige Noah van de Velden werd matchwinnaar en won zijn eerste derby tegen Chaam. Viola maakte na twee ongeslagen wedstrijden op rij weer kennis met een nederlaag.

Chaam - Gesta 0-1 (0-0) 0-1 Noah van der Velden.
Het vege lijf redden stond op het spel. Gesta won dankzij de piepjonge invaller Noah van de Velden. “Een lekkere goal was het”, vertelde de matchwinner na afloop. Gesta-trainer Anjo Wintermans hoorde zijn pupil zeggen dat hij niet baalde van zijn stek op de bank. “Ik heb vorige week pas mijn debuut gemaakt in het eerste elftal.”

Voor Chaam waren de druiven zuur. “Zeker na rust hadden we het overwicht, die goal wilde niet vallen. Kansen waren er genoeg, maar die keeper van Gesta speelde een sterke wedstrijd. Natuurlijk misten we ook kansen, die er gewoon in hadden moeten gaan”, sprak Chaam-trainer Jeroen Polman na afloop.

Reeshof - Viola 3-1 (0-0) 0-1 Tim Oomen, 1-1, 2-1 en 3-1 Tom Siliakus.
,,De 2-1 draaide ons de nek om. De grens vlagde voor buitenspel, maar de scheids besloot de goal toch goed te keuren. Raar, want hij gaf voor de wedstrijd aan licht geblesseerd te zijn en zei al dat hij niet alles kon meelopen. Ik stel mijn spits ook niet op als die niet helemaal fit is en ik vind dat een scheids ook niet moet fluiten als hij niet helemaal fit is. Wij zijn er nu de dupe van en ik ben er echt wel kwaad om”, zei Viola-trainer Richard de Beer.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.