Volledig scherm
Jan Gerrits schoot Dongen vlak voor tijd naar de driepunter. (archiefbeeld) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Gerrits schiet Dongen naar eerste doelpunt én driepunter van kalenderjaar, Sprangers uitblinker

zondag derde divisieDe kop is er dan eindelijk af voor Dongen. Na 260 minuten wist de derdedivisionist voor het eerst dit kalenderjaar te scoren. Dankzij een laat doelpunt van Jan Gerrits en puik keeperswerk van doelman Wessel Sprangers wint Dongen van Hercules.

Dongen moest in eigen huis al snel bij de les zijn. Een dreigender Hercules liet het na om na acht minuten op voorsprong te komen op Sportpark de Biezen. Anouar Moukouh redde zijn ploeg door de bal van de doellijn te halen. Na een kleine twintig minuten kan Dongen opnieuw opgelucht ademhalen als een inzet van Hercules-speler Tim Pieters tegen de lat uiteenspat.

Ook na rust was het voornamelijk Hercules dat domineerde in Dongen. Het is wachten tot de 71ste minuut eerdat Dongen zich van zijn gevaarlijke kant liet zien. Invaller Ridouan Kasrioui liet zich zien middels een fraaie actie, maar zag zijn poging rakelings langs gaan. Het bleek een startschot van een betere fase van Dongen waarin het in de 83ste minuut op voorsprong kwam. Het was Jan Gerrits die bij een corner boven iedereen uit kwam en, ietwat tegen de verhouding in, de 1-0 binnenknikte.

Ietwat fortuinlijk (en dankzij enkele sterke reddingen van Sprangers) mocht Dongen drie punten bijschrijven. Met 28 punten uit achttien wedstrijden blijft de ploeg van trainer Osman Erbas in de bovenste regionen van de ranglijst.