Ger Musters
Volledig scherm
Ger Musters © Johan Wouters / Pix4Profs

Ger Musters na zes jaar weg bij Zundert: ‘Hij hoort bij de roodzwarte familie’

trainerscarrouselNa zes seizoenen gaan Zundert en Ger Musters uit elkaar. De samenwerking begon in de vierde klasse, nu is de ploeg tweedeklasser. 

Dat meldt de club op Facebook. Volgens het bericht vinden trainer en club dat het tijd is voor vernieuwing. ,,Met een selectie die weinig verloop kent, kan dit voor beiden partijen verfrissend werken. Onder leiding van de ervaren oefenmeester bereikte v.v. Zundert voor het eerst in haar geschiedenis de tweede klasse, waarin men nu al voor het derde seizoen op rij uitkomt”, luidt het bericht. 

De samenwerking begon in 2013-2014 toen Zundert in de vierde klasse acteerde. In het eerste seizoen werd via een periodetitel gelijk promotie bewerkstelligd. Na twee jaar derde klasse volgde zelfs promotie naar de tweede klasse. Op dat niveau is de ploeg nu voor het derde jaar op rij actief. 

,,In de afgelopen jaren werd Ger meer dan een willekeurige passant. Hij werd onderdeel van de roodzwarte familie. Met aandacht, interesse en begrip voor de beperkingen en wensen bij een kleinere club. Maar ook met jaarlijks aandacht voor de jongste jeugd tijdens de Clinic die onder zijn bezielende leiding, soms zelfs in samenwerking met z’n zoon, gegeven werd”, gaat het bericht verder. 

De oud-voetballer van Beek Vooruit, NAC, Hoogstraten, Rood-Wit, TSC en Internos begon zijn trainerscarrière bij Hoeven. Daarna werkte hij zes jaar bij Internos: die ploeg bracht hij van de derde klasse naar de hoofdklasse. Het leverde Musters een transfer op naar hoofdklasser Baronie. Later werkte hij ook nog bij FC Binnenmaas (derde klasse zaterdag) en opnieuw Internos.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.