Volledig scherm
SteDoCo - Cluzona © Wout Fassbender

Geen bekersprookje voor Cluzona na uitschakeling in voorronde

knvb-bekerStuntploeg Cluzona heeft de tweede voorronde van de KNVB beker niet weten te bereiken. Vorig jaar kwamen ze in de districtsbeker tot de halve finale en schakelden twee hoofdklassers uit, maar op bezoek bij derdedivisionist SteDoCo slechtte de thuisploeg de Wouwse muur eenmaal: 1-0.

Het was eenrichtingsverkeer in Hoornaar. SteDoCo ging op jacht naar een doelpunt maar Cluzona stond organisatorisch sterk. Pas na één uur spelen scoorde de thuisploeg via Joran Schröder. Hij werkte de afgemeten voorzet van Etiën Mariana tegen de touwen: 1-0.

De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker en kregen ook de kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Daarentegen kreeg de thuisploeg zelf ook voldoende kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de uitstekend keepende Nick Lodiers hield zijn ploeg tot de laatste seconde in de wedstrijd.

Het mocht niet baten. Het KNVB bekeravontuur was van korte duur: één voorronde.

Bekijk hieronder het liveverslag van de wedstrijd terug.

  1. Cluzona heeft historische periodetitel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘
    Zondag 2E

    Cluzona heeft histori­sche periodeti­tel voor het grijpen: ‘Als we winnen gaat het dak er af‘

    De naam is inmiddels in iedere uithoek van West-Brabant stevig gevestigd. En dat voor een vereniging die voluit geschreven eigenlijk geen naam heeft. Daar waar Cluzona (Club Zonder Naam) langskomt, daar galmt het bezoek van de tweedeklasser nog weken na. De kantinejuffrouw van het Tilburgse Sarto kan haar borst natmaken, want haar clublokaal kan zondag zomaar decor worden van een historische mijlpaal voor de club uit Wouw.

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen