Johan van Batenburg (vierde van rechts) hoopt dat de KNVB de beslissing om Gastel in West 2 te plaatsen heroverweegt. (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Johan van Batenburg (vierde van rechts) hoopt dat de KNVB de beslissing om Gastel in West 2 te plaatsen heroverweegt. (archieffoto) © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Gastel en Virtus tekenen bezwaar aan bij KNVB: ‘Indeling in Zuid-Holland is doodsteek voor onze club’

amateurvoetbalAls het aan Gastel ligt, keert het zo snel mogelijk terug naar de Brabantse zondag 3A. In de nacht van donderdag op vrijdag werd Gastel samen met Virtus ingedeeld in de Zuid-Hollandse derde klasse, waardoor alle (Halderbergse) derby’s wegvallen. Zowel Gastel als Virtus heeft besloten om protest aan te tekenen bij de KNVB.

  1. Baronie-trainer heeft warme herinneringen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveerde NAC’
    PREMIUM
    NAC - Baronie

    Baronie-trai­ner heeft warme herinnerin­gen aan derby: ‘Toen werden wij kampioen en promoveer­de NAC’

    ,,Mijn allereerste wedstrijd als trainer van Baronie was tegen NAC”, herinnert Jurriaan van Poelje zich de vorige stadsderby uit 2016. Zijn ploeg verloor dat oefenduel, maar het verdere verloop van het seizoen was uiterst succesvol. Voor beide Bredase clubs. ,,Wij werden dat jaar kampioen en NAC promoveerde naar de eredivisie. Laat dat een voorbode zijn voor dit seizoen.” Woensdag staan de twee ploegen weer tegenover elkaar.