Volledig scherm
Frans Vermeulen, trainer van Halsteren (foto: Chris van Klinken/Pix4Profs)

Frans Vermeulen stopt als trainer, maar blijft bij Halsteren

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Hoofdklasser Halsteren gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Frans Vermeulen houdt het eind dit seizoen voor gezien. Hij blijft wel actief in de raad van advies


„Op m’n achttiende was ik prof en ik heb getraind tot m’n 67ste ongeveer. Dus het is nu wel genoeg geweest”, stelt Vermeulen. Hij stopt na dit seizoen als hoofdtrainer bij Halsteren. „Het thuisfront heeft daar ook mee te maken uiteraard”, voegt de coach uit Prinsenbeek daar aan toe.

Dat thuisfront was ook rondom zijn aanstelling al zijn belangrijkste raadgever. De 72-jarige Vermeulen werd namelijk in september gepolst om de leegte op te vullen die de naar Dubai vertrokken Johan Gabriëls had achtergelaten.

Helpen
„Ik heb dat gedaan om de club te helpen. Er was namelijk een situatie ontstaan waarin het niet gemakkelijk was om snel een goede trainer te vinden. Bovendien heb ik een x-aantal jaren hier met plezier gewerkt”, wijst Vermeulen op zijn twee eerdere periodes bij Halsteren.

Hij wil zijn derde periode goed afsluiten. „Als we met deze groep tussen plek acht en vier eindigen, hebben we het goed gedaan. Daarnaast zou het goed zijn als de club organisatorisch stappen maakt.”

Dankbaar
Ron van Nijnatten, technisch manager, is louter lovend: „We zijn heel erg blij dat hij dit wilde doen na het vertrek van Gabriëls. Frans heeft het hele land afgereisd om zijn kwalificaties in orde te maken. Hij is daar in geslaagd zodat hij het seizoen kon afmaken. We zijn hem erg dankbaar.”

Pijpers
Halsteren gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. „Halsteren trekt natuurlijk aandacht bij trainers met potentie, dus er zijn al wat sollicitaties vanuit West-Brabant. Wij hebben zelf ook een aantal kandidaten. Maar we gaan ook in gesprek met Peter Pijpers (de huidige assistent, red.), want hij is een heel belangrijke persoon binnen de club.”