Volledig scherm
Pietersma in actie © Chris van Klinken / Pix4Profs

Finaleplek voor Halsteren dankzij penaltyheld Pietersma

nacompetitie derde divisie / hoofdklasseAriën Pietersma was in Assen de held van Halsteren. De kersverse Speler van het Jaar stopte de zevende penalty van Achilles 1894, genomen door Joost Bosma. Daardoor gaat Halsteren naar de finale van de nacompetitie en gloort de derde divisie. 

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord. Na de 1-1 op de Beek van donderdagavond was daardoor een verlenging onvermijdelijk, aangezien uitdoelpunten niet dubbel tellen. Halsteren speelde in de slotfase tegen tien man, na een rode kaart voor Tom Migchielsen wegens natrappen richting Jurik Zimmerman. In de verlenging kon de numerieke meerderheid niet worden uitgebuit. 

Het bleef 0-0, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Halsteren begon en miste. Het was Thomas van der Spek die naar zijn hoofd greep en zwaar teleurgesteld de middencirkel opzocht. Vervolgens stopte Pietersma de eerste penalty van de thuisclub. Daarna maakten achtereenvolgens Jelle Voermans, Jeroen Beerendonk, Alper Öztürk en Josimar Pattinama geen fout. Maar ook Achilles 1984 benutte alle elfmetertrappen, zodat er een 4-4 stand op het bord kwam te staan. 

In het verlengstuk schoot Pietersma de 4-5 binnen. Na de Drentse gelijkmaker hield Julian van de Kreeke zijn zenuwen in bedwang: 5-6. Vervolgens redde Pietersma, zodat Halsteren zich kan opmaken voor de finale. 

Halsteren speelt komende donderdagavond de eerste wedstrijd tegen Quick'20 thuis. Zondag volgt het uitduel in Oldenzaal. Pennings: ,,Nu we zo ver zijn gekomen, wil iedereen het ook halen.''

Achilles 1894-Halsteren 0-0. Halsteren wint na verlenging en strafschoppen: 5-6.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement