Archiefbeeld FC Bergen - Internos.
Volledig scherm
Archiefbeeld FC Bergen - Internos. © Pix4Profs/Peter Braakmann

FC Bergen speelt niet, Alliance blijft op koers voor periodetitel

Zaterdag 4BAlliance won van Willem II en maakt daardoor nog altijd kans op de derde periode. Stefan Kok hielp Oosterhout met zes doelpunten aan een ruime zege tegen Unitas’30. Dosko was het meest gelukkig in de strijd tegen The Gunners. Olympia‘60 had het een helft moeilijk met DVO’60. Internos verloor van Peursum. FC Bergen kon geen team op de been brengen.

Alliance - Willem II 4-2 (1-1). 1-0 Jurre Kluin, 1-1 Genaro Nascimento, 2-1 Maikel Ubbink, 3-1 Ruben Brugmans, 3-2 Nascimento, 4-2 Dennis Voermans.

Willem II speelde een beetje tegen zichzelf waardoor Alliance het nooit echt moeilijk had. De Roosendalers boekten een terechte overwinning en blijven daardoor in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie.

Unitas‘30 - Oosterhout 0-7 (0-2). 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Stefan Kok, 0-7 Kevin Ernst.

Bij Oosterhout was het de grote ‘Stefan Kok-show’. De spits wist zes maal het doel te vinden. Dankzij de overwinning blijft Oosterhout op de derde plaats staan en heeft het nacompetitie voor promotie nog in eigen hand.

The Gunners - Dosko 1-2 (0-1). 0-1 Umer Buyruk, 1-1 Jamie Wolf, 1-2 Mohammed el Jilali.

The Gunners stond al na drie minuten op achterstand, maar voetbalde daarna behoorlijk. ,,We kregen in de eerste helft acht grote kansen, maar scoorden niet”, blikte Mark Schuiten terug. ,,Na de 1-1 dachten we dat we er overheen konden lopen, maar Dosko counterde naar de overwinning.” Ahmet Arslan van Dosko gaf toe dat zijn ploeg door het oog van de naald kroop: ,,Een gelijkspel was terecht geweest, maar wij waren de gelukkige.”

DVO’60 - Olympia’60 0-4 (0-1). 0-1 Pepijn Laurijssen, 0-2 Dennis Aarts, 0-3 Devie de Ronde, 0-4 Kevin van Wanrooij.

Olympia’60 voetbalde aanvallender dan het gewend was. ,,Aan de bal ging het goed, maar wanneer DVO’60 ging aanvallen hadden we het moeilijk”, blikte Olympia-coach Frans Ceton terug. ,,Na de rust ging het beter, we hebben geen kansen meer weggegeven.” En dankzij de ruime 3-0 voorsprong na een uur spelen, kon Olympia lekker ballen.

Peursum - Internos 2-1 (1-1). 1-0 Rody Korevaar, 1-1 Morris Meesters, 2-1 Marck de Heer.

Internos speelde een behoorlijke wedstrijd bij Peursum, maar wist de kansen niet af te maken. ,,Dat brak ons niet voor het eerst op”, vertelde Erik Nijssen. ,,Het missen van kansen heeft ons al een hoop punten gekost dit seizoen.”

Merlijn - FC Bergen afgelast.