Volledig scherm
Victoria'03-speler Faris Ouaddaf glipt langs Mike van Beijnen en Arno Verschueren van NAC. © Proshots

Faris Ouaddaf (20) uit Oudenbosch maakt wereldgoal tegen NAC: 'Die avond vergeet ik nooit meer'

videoAls amateurvoetballer mogen spelen tegen profclub NAC is al speciaal, maar voor Victoria'03-aanvaller Faris Ouaddaf uit Oudenbosch was het oefenduel van dinsdagavond extra bijzonder: hij maakte een wereldgoal. ,,Ik kreeg ook complimenten van spelers van NAC."

Na de 0-1 van Karol Mets lieten de amateurs uit Oudenbosch het hoofd niet hangen. Aanvaller Faris Ouaddaf (20) trakteerde het publiek vier minuten later zelfs op een wereldgoal. ,,Ik kreeg de bal van Mitchell de Waard op de linkerflank en liep op mijn directe tegenstander af. Ik dacht niet na en maakte mijn actie: ik vond dat ik niks te verliezen had. Ik maakte een akka, kapte naar binnen en schoot. Ik voelde al meteen dat ik 'm lekker had geraakt en de bal vloog in de bovenhoek. Een van de mooiste goals die ik ooit gemaakt heb." Een fenomenale actie, schot in de kruising, 1-1. 

Vanaf dat moment ging het snel. ,,Iedereen kwam op me af om mee te juichen, de bank sprong op, mijn broertje stond langs de kant te schreeuwen. Dat gaf echt een kick, een onbeschrijflijk gevoel. Zoiets maak je nooit mee."

Derdeklasser Victoria'03 verloor uiteindelijk met 1-7, maar uitblinker Ouaddaf beleefde een 'geslaagde avond'. ,,Ik speelde best aardig, maakte redelijk wat acties en dan natuurlijk die mooie goal. Sowieso speelden we als team sterk. Bij zo'n wedstrijd gaat het niet om de uitslag, het is gewoon een mooie ervaring.

Niet alleen zijn medespelers en de toeschouwers hadden goede woorden over voor zijn doelpunt. ,,Ook spelers van NAC zeiden me dat ik een lekkere wedstrijd speelde en een mooie goal had gemaakt. Nee, deze avond vergeet ik nooit meer."

Bekijk hier de goal (vanaf 00:30 sec) van Faris Ouaddaf. 

Volledig scherm
Faris Ouaddaf van Victoria'03 in duel met Fabian Sporkslede van NAC. © Proshots

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van BN DeStem ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BN AAN naar 06-10141812. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen. 

  1. Tuchtcommissie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkingsvoorstellen
    zon4a

    Tuchtcom­mis­sie KNVB schaart zich achter ODIO: vrijspraak ondanks torenhoge schikkings­voor­stel­len

    Na een aantal tumultueuze weken kan het in Ossendrecht weer over voetbal gaan. Een drietal spelers kreeg onlangs een torenhoog schikkingsvoorstel voorgeschoteld. Dit naar aanleiding van de ontvangen rode kaarten na de streekderby tussen ODIO en METO die op 3 februari afgewerkt werd. Na een hoger beroep besloot de tuchtcommissie van de KNVB de naam van de spelers echter te zuiveren. Ook de weggestuurde leider Jeffrey Stumpf werd vrijgesproken.