Volledig scherm
Jordi Nijs van RKSV Halsteren (foto: RKSV Halsteren) © Jordi Nijs van RKSV Halsteren (foto: RKSV Halsteren)

Ex-Baron Nijs kijkt uit naar weerzien met oude ploeg

DERDE RONDE DISTRICTSBEKER - Halsteren en Baronie strijden zondag om een plaatsje in de vierde ronde van het districtsbekertoernooi. Voor onder meer Jordi Nijs is het een interessant treffen. Deze zomer stapte de aanvaller over van de Bredanaars naar de Halsterse hoofdklasser.

“Leuk om tegen mijn oude club te spelen”, is de eerste reactie van Nijs (24). “Het zijn voornamelijk dezelfde spelers als vorig jaar, dus leuk om ze nu van de andere kant te bekijken.”

De wedstrijd van zondag was al onderwerp van gesprek op Whatsapp, tussen Nijs en oud-teamgenoten. “Ik zit nog in een groepschat met onder meer Jamie Kankam, Dennis Peragon en Jonathan Constansia. We hebben het al een paar keer over de wedstrijd gehad. Niet plagerig, hoor.”

Eerste klasse
Behalve met de mannen uit de groepschat heeft Nijs weinig contact meer met zijn teamgenoten van vorig jaar. Maar hij volgt de club waar hij vier jaar speelde nog wel. “Als onze wedstrijd met Halsteren afgelopen is, kijk ik altijd wat Baronie gedaan heeft. Ze doen het goed. Het is eigenlijk geen ploeg voor in de eerste klasse.”

Vorig jaar won Baronie, toen nog in de hoofdklasse en met Nijs in de gelederen, twee keer van Halsteren. “Wat ik nu moet verwachten, weet ik niet zo goed. Het zal een zware dobber zijn, maar als we ons niveau halen, moeten we door kunnen gaan.” Dat is wel de ambitie in Halsteren. “Het doel is om ons weer voor de KNVB-beker te plaatsen. Dat waren namelijk leuke wedstrijden in het begin van dit seizoen. Leerzaam ook.”

Reeks
Dan zal er zondag gewonnen moeten worden van Baronie. Dat terwijl Halsteren de laatste weken niet in grootse vorm steekt. De ploeg staat achtste. Te laag, vindt ook Nijs. En zondag 27 november wacht de derby tegen Dosko. “Een paar mooie weken. Hopen op zes punten. Als we twee keer winnen, kunnen we misschien weer aan een mooie reeks gaan werken.”

Nijs is niet de enige ex-Baron bij Halsteren. Ook Matthew Amoah, Jurgen Gijzen, Chafik Boushaba, Jurik Zimmerman en assistent-trainer Peter Pijpers hebben een verleden in Breda. Dat terwijl Tom Janssen van Baronie nog één seizoen voor Halsteren uitkwam.

Volledig scherm
Jordi Nijs in zijn tijd bij Baronie. Hier probeert hij zich te ontdoen van een speler van TEC. in de slotfase kon Baronie het TEC een beetje moeilijk maken, tot heel grote kansen kwam de thuisploeg niet. foto Edwin Wiekens/het fotoburo
  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.