Volledig scherm

Eric Hellemons wordt trainer SC Gastel

OUD GASTEL - Eric Hellemons zet zijn voetbalambities voorlopig op een lager pitje. De oud-speler en voormalig assistent-coach van RBC wordt komend seizoen hoofdtrainer van derdeklasser SC Gastel.

Hellemons zegt de komende tijd de voorkeur te geven aan zijn maatschappelijke carriere. Hij werkt bij Nijpels Meubelen in Bergen op Zoom als productieleider/bedrijfsleider. "Daar past geen functie bij als trainer van een hoofd- of topklasser, waarvoor ik drie of vier keer in de week weg ben", zegt hij.

Hellemons speelde jarenlang betaald voetbal bij RBC, waar hij na zijn actieve carriere assistent-trainer werd. Na het faillissement van de Roosendaalse profclub vertrok Hellemons naar Turkije waar hij assistent-coach werd bij Genclerbirligi in Ankara. Vorig jaar keerde hij terug naar Nederland om hoofdtrainer te worden bij Hoek. Daar stapte hij eerder dit seizoen op na een meningsverschil met het bestuur van de Zeeuws-Vlaamse zaterdaghoofdklasser.

Hellemons wordt trainer van Gastel omdat hij graag in het voetbal actief wil blijven. "Het is een prachtige hobby. En Gastel is een hele mooie club, waar ik te voet heen kan", zegt de coach die zelf in Oud Gastel woont.

In BN DeStem van zaterdag vertelt Eric Hellemons meer over zijn overstap naar SC Gastel.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Het is goed dat de competitie volgend amateurvoetbalseizoen weer eind augustus begint

  • Ja (72%)
  • Nee (28%)
1528 stemmen