Osman Erbas.
Volledig scherm
Osman Erbas. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Erbas plakt er twee jaar aan vast in Dongen

TrainerscarrouselOsman Erbas heeft zijn contract bij VV Dongen met twee jaar verlengd. De 44-jarige trainer loodste de derdedivisionist in zijn debuutseizoen naar een knappe vijfde plaats tijdens de winterstop.

Erbas volgde op sportpark De Biezen afgelopen zomer Ruud Kaiser op. De komst van de oefenmeester, die zowel als speler als assistent-trainer een rijk verleden heeft bij Dongen, maakte destijds veel los. Vanwege de sluimerende belangstelling van zijn oude liefde liet Erbas zijn contract bij derdeklasser Bavel verscheuren, om vervolgens een contract bij Dongen te tekenen.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleek de komst van Erbas een gouden zet. Met een gerenoveerd Dongen is de trainer inmiddels opgestoomd naar de vijfde plaats in de derde divisie zondag, op slechts drie punten van nummer twee HSC’21. Koploper OSS’20 gaat stevig aan de leiding met een voorsprong van tien punten op de naaste belager uit Haaksbergen.

,,Ik heb altijd gezegd dat ik maar voor één seizoen zou tekenen bij een amateurvoetbalclub", reageert Erbas op het nieuws. ,,Maar ik ben nu bij mijn cluppie. En het gevoel is wederzijds goed.”