Volledig scherm
Frits Remie op archiefbeeld

Enorme opluchting na eerste zege JEKA: 'Wist dat we het konden'

ZONDAG TWEEDE KLASSE E – De sfeer in de kleedkamer van JEKA was zondag euforisch. De ploeg van Wim Boelens boekte in speelronde 9 zijn eerste zege, ten koste van concurrent Dubbeldam. "Eindelijk."

"Er belangrijk voor ons is de terugkeer van Frits Remie. Hij kan het verschil maken", zo vertelde Boelens na de zege. Remie (29), vleugelspeler, speelde zondag voor het eerst mee. "Voorheen werkte ik altijd op zondag, maar ik heb nu ander werk", aldus de Bredanaar.

Hij viel bij rust in, de stand in de kelderkraker tegen Dubbeldam was toen 1-1. "We kregen meer diepgang over de vleugels. Dat hebben we benut. In de eerste minuten liepen we al uit naar 3-1. Het ging beter dan verwacht." Uiteindelijk werd het 4-2.

"Absolute opluchting. Maar we hadden meteen ook zoiets van: dit moeten we doortrekken. Iedereen loopt wel met de gedachte dat wij niet horen te degraderen." En door de zege klimt JEKA over Dubbeldam naar plaats 13. Bij verlies was het gat met plek 12 (Sarto, 8 punten) al meteen gegroeid naar 7 punten.

"Natuurlijk zat er wat druk op de wedstrijd", geeft Remie toe. "Maar niet extreem. We wisten dat we het konden."