Volledig scherm
DEVO (geelzwarte shirts) speelt dit seizoen in de ‘Zeeuwse vijfde klasse’. © Richard van Hoek Fotografie

Eerste nederlaag De Schutters, DEVO geeft bijna ruime voorsprong weg in Zeeland

zondag 5ADEVO kwam betrekkelijk eenvoudig op een 0-4-voorsprong in het Zeeuws-Vlaamse Lamswaarde. Het werd op het einde nog even billenknijpen toen SDO'63 vlak voor tijd de 3-4 binnenprikte. Door de zege is DEVO nog altijd de ongeslagen koploper in de vijfde klasse.

Lepelstraatse Boys - De Schutters 4-2 (2-1) 1-0 en 2-0 Maarten Lamme, 2-1 Marc van Merriënboer, 3-1 Lamme, 4-1 Bram Gabriels, 4-2 Dennis Beerendonk.
Lepelstraatse Boys-trainer Hans Vos deelde complimenten uit aan zijn ploeg. “Voor iedere meter hadden ze gevochten. We kregen de ruimte om de score nog verder uit te breiden.”

NVS - Hoofdplaat 4-0 (0-0) 1-0 Gerben Cools, 2-0 Rick van Hoek, 3-0 Gijs van 't Westeinde, 4-0 Sjoerd Marcusse.
“Het was een harde wedstrijd waarin Hoofdplaat vier gele kaarten kreeg", oordeelde NVS-leider Reinier de Jong.

Rimboe - HSC ‘28 3-2 (2-0) 1-0 en 2-0 Hakan Patan, 2-1 Lars de Kok, 3-1 Soufyan El Allouchi, 3-2 Barry Perk.
HSC'28-leider Arnoud van Etten: “In de eerste helft werd het snel 2-0, maar in de tweede helft waren we zeker de betere ploeg.”

SDO'63 - DEVO 3-4 (0-2) 0-1 Ricardo Elgin, 0-2 Damien Westerga, 0-3 en 0-4 Rick van Batenburg, 1-4 en 2-4 Dennis Akker, 3-4 Bart Hendriks.
“Tot aan de 0-4 was er niets aan de hand”, zei DEVO-teamleider Nicky van Geesbergen. “Door toevalstreffers komen zij terug in de wedstrijd.”

Welberg - Graauw 2-1 (0-1) 1-1 Mats Meeusen, 2-1 Christian Gliga.
Welberg-aanvoerder Dennis Luijks: “Zeker een verdiende overwinning, maar we maakten het veel te laat af.”

 1. Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto
  amateurvoetbal

  Overzicht | Geduld Baronie beloond tegen Moerse Boys, Roosendaal maakt pas op plaats voor Sarto

  Hoewel storm Dennis roet in het eten gooide op verschillende West-Brabantse amateurvoetbalvelden, stond er toch nog een smakelijk menu op het programma. Baronie had de langste adem in de hoofdklassederby tegen Moerse Boys en won dankzij twee late treffers. Roosendaal liet in de tweede klasse na om koploper Sarto pijn te doen en lijkt de titelaspiraties zo even in de koelkast te moeten bewaren. Lees alles van deze winderige voetbalmiddag terug in onderstaand overzicht.
 2. Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenverlies Halsteren
  zondag hoofdklasse b

  Mohammad en Mijnhijmer schieten Baronie langs Moerse Boys, duur puntenver­lies Halsteren

  Na twee zeges op rij heeft Halsteren dure punten gemorst in de titelstrijd. Het verloor met 2-0 op bezoek bij IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Koploper Unitas pakte de volle buit bij OJC Rosmalen en vergrootte zo het gat met Halsteren naar zes punten. Baronie, dat al op een verdere achterstand stond, deed goede zaken door dankzij late treffers van Moustafa Mohammad en Jorik Mijnhijmer te winnen van Moerse Boys.