Volledig scherm
Archieffoto Victoria’03. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Eenvoudige handhaving Victoria’03: nog een seizoen in de derde klasse

nacompetitie voor derde klasseVictoria’03 kende zondagmiddag weinig moeite met vierdeklasser Groede. Door de 1-3-zege verzekerde Victoria’03 zich van nog een seizoen in de derde klasse.

Het was na elf minuten Adje Wagemakers die zijn ploeg op voorsprong zette. Een voorzet vanaf de rechterkant van Dennis Tevel belandde bij de tweede paal perfect op het voorhoofd van Wagemakers. De spits hoefde de bal enkel binnen te knikken: 0-1.

Na rust kwam Groede sterker uit de kleedkamers op het neutrale terrein van derdedivisionist GOES. Toch was het Victoria'03 dat na een uur spelen op 0-2 kwam. Na knullig balverlies van Groede onderschepte Tom Bosma de bal en soleerde langs twee Zeeuwse verdedigers. Bij het binnenkomen van het strafschopgebied schoot Bosma de bal afgemeten in de verre hoek: 0-2.

Waar Sprundel het tegen Groede in de laatste tien minuten weggaf, daar gooide Victoria’03 tegen dezelfde tegenstander de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot. Een steekpass op invaller Miklo de Jong leek veel te scherp, maar met een indrukwekkend rush en een sliding op het droge veld was hij sneller dan de uitkomende doelman van Groede: 0-3. De 1-3 van invaller Nick van Belois in blessuretijd was slechts voor de statistieken.

Volledig scherm
Victoria'03 viert de treffer van Miklo de Jong (derde van links). Groede (blauw shirt) blijft verslagen achter. © Johan Van Der Heijden

Van Oeveren was een zichtbaar trotse trainer na afloop. ,,Victoria’03 hoort in de derde klasse thuis. Deze club verdient de derby’s tegen Hoeven, Gastel, DSE en al die andere wedstrijden. De jongens hebben het, zeker tegen Oostburg in de halve finale, geweldig gedaan.”

Groede – Victoria’03 1-3 (0-1) 11. Adje Wagemakers 0-1, 61. Tom Bosma 0-2, 80. Miklo de Jong, 90. Nick van Belois 1-3.

Volledig scherm
Feest in de kleedkamer van Victoria'03 na afloop, de club uit Oudenbosch handhaafde zich na een keurige 1-3-overwinning. © Johan Van Der Heijden