Volledig scherm
Mike de Nijs op archiefbeeld. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Eenvoudige bekerzege Halsteren, RBC verplettert Zundert

districtsbekerHalsteren bekert eenvoudig door ten koste van vierdeklasser SPS. Competitiegenoten Klundert en Noad’67 liggen eruit, Prinsenland is ook door naar de volgende ronde. 

Noad’67 – Kruiningen 1-2 (0-0)
1-0 Joost de Witte, 1-1 Thomas Paauwe, 1-2 Stef Dane. 

Noad’67 ging tegen Kruiningen (zaterdag 3A) nipt onderuit en ligt uit het bekertoernooi. 

Klundert – Oranje Wit 1-3 (1-0)
1-0 Loïc Luzolo, 1-1 Arthyn Muller, 1-2 Christiaan Perrier, 1-3 Arthyn Muller. 

Loic Luzolo zorgde met een benutte strafschop voor de voorsprong en de derdeklasser hield die 1-0 ook vast tot aan de rust. Maar een eigen doelpunt zorgde ervoor dat het weer 1-1 werd. Daarna nam de eersteklasser het over. Vanaf elf meter kwamen de bezoekers op 1-2 en even later viel ook de 1-3. De schade had nog groter kunnen zijn, maar Yoeri van Wingerden stopte een strafschop.

Halsteren – SPS 8-0 (4-0)
1-0 Mike de Nijs, 2-0 Jess Ernest, 3-0 Mike de Nijs, 4-0 Mike de Nijs, 5-0 Roy van Gils, 6-0 Roy van Gils, 7-0 Mike de Nijs, 8-0 Roy van Gils. 

Derdeklasser Halsteren heeft op eenvoudige wijze de laatste 64 van de districtsbeker bereikt. Toen in minuut 28 de ban gebroken werd door Mike de Nijs viel de ene na de andere goal. Bij rust lagen er al vier in het netje en had De Nijs al een hattrick op zijn naam. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld: Roy van Gils kwam ook tot een hattrick, De Nijs maakte na rust zijn vierde en de andere treffer was van Jess Ernest. 

Prinsenland – ASWH 2 3-2 (3-0)
Davey van Merriënboer 1-0, 2-0 en 3-0. Dylan de Melo 3-1, Serkan Tanriseven 3-2.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Prinsenland, de koploper van zaterdag 3B. Thuis tegen de reserve hoofdklasser stond er bij rust al 3-0 op het bord. Het was Davey van Merrienboer die er drie in had gelegd. Toch werd het nog even spannend nadat ASWH er twee in knalde. Daar bleef het echter bij. Ook Prinsenland is naar ronde drie. 

RBC-Zundert 5-1 (3-1)

1-0 Quincy Schouten, 2-0 Jacques Dekker, 2-1 Fabian Nelemans, 3-1 Jeroen Molenaar, 4-1 Jacques Dekker, 5-1 Randy Elst.

RBC had zaterdag een gemakkelijke avond. Zundert werd in de districtsbeker met gemak opzij gezet: 5-1. Jacques Dekker scoorde twee keer voor de thuisploeg.

  1. Overzicht | Halsteren grijpt naast periodetitel, Cluzona dankt nacompetitieticket aan late goal Jacques Dekker
    video

    Overzicht | Halsteren grijpt naast periodeti­tel, Cluzona dankt nacompeti­tie­tic­ket aan late goal Jacques Dekker

    Halsteren kon zondag uitstekende zaken doen en de periodetitel pakken als het de topper won van koploper Unitas. Daarvoor was de hoofdklasser wel afhankelijk van nummer twee Juliana'31 dat een beduidend hoger doelsaldo heeft. Juliana'31 liep al snel uit naar een 4-1-voorsprong tegen EHC/Heuts, waarmee de kansen op de periodetitel voor Halsteren zijn vervlogen. Ook in de tweede klasse E, vierde klasse B en vijfde klasse A vielen beslissingen.