Volledig scherm
Logo Barca Breda

Duel tussen Barça en WSJ gestaakt na opstootje: KNVB stelt onderzoek in

ZONDAG VIJFDE KLASSE C - Barça en WSJ hebben hun wedstrijd zondagmiddag niet uitgespeeld. Na 70 minuten werd het duel in de zondag vijfde klasse C gestaakt door de scheidsrechter nadat supporters het veld hadden betreden.

"De scheidsrechter kon de veiligheid niet meer garanderen nadat na een opstootje omstanders het veld op waren gekomen”, aldus een woordvoerder van de KNVB. Van wie die omstanders of supporters waren en wie schuldig is aan het staken van de wedstrijd, kan de voetbalbond momenteel nog niet zeggen. “Daarover wordt een onderzoek ingesteld. Dit incident heeft onze aandacht, mede doordat er waarschijnlijk geweld gepleegd is en omdat er bij Barça vaker incidenten zijn geweest. Daarmee wil ik overigens de schuld voor dit incident niet direct bij Barça leggen, dat moet nog onderzocht worden.”

Verschillende versies
Beide clubs hebben verschillende versies over wat er nu exact gebeurd is op sportpark De Wisselaar in Breda. “Volgens WSJ werd er door iemand van ons een kopstoot uitgedeeld, maar dat is niet waar”, aldus Hassan Lammou, vice-voorzitter van Barça. "Vervolgens kwamen er supporters van WSJ op het veld en heeft de scheidsrechter eerst tijdelijk gestaakt. Daarna was er een misverstand met de tegenstander, die dacht dat er definitief gestaakt werd toen de scheidsrechter weer wilde hervatten. Omdat zij al onder de douche stonden er niet verder gespeeld worden.”

Bang
WSJ, een club uit Tilburg, was het niet eens met de woorden van Lammou. “Barça schopte naar alles wat bewoog”, aldus trainer Dennis van Ierland. “De scheidsrechter was een jaar of achttien en te bang om rood te geven. Ook niet toen een speler van ons tegen zijn hoofd werd nagetrapt. De arbiter wilde daarna terecht niet meer verder spelen.”

Uitspelen
De KNVB stelt een onderzoek in naar de wedstrijd. “Wij hopen dat de KNVB de eindstand op 1-4 bepaalt want aan ons lag het niet”, aldus Van Ierland. Bij Barça vinden ze dat de wedstrijd wel moet worden uitgespeeld, de Bredanaars schuiven de schuld in de schoenen van de WSJ-supporters die het veld zouden hebben betreden. “De KNVB moet beslissen wat er nu gebeurt, maar volgens ons moet de wedstrijd uitgespeeld worden.”

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

  • Kruisland (23%)
  • Cluzona (39%)
  • Madese Boys (16%)
  • Unitas'30 (12%)
  • Rijen (11%)
1644 stemmen