HVV'24 - Hoeven werd na twintig minuten gestaakt na een ernstige blessure van Cyriel van der Veen.
Volledig scherm
HVV'24 - Hoeven werd na twintig minuten gestaakt na een ernstige blessure van Cyriel van der Veen. © Joost Blaauwhof

Dubbele beenbreuk Hoeven-speler maakt vroegtijdig eind aan duel in Zeeland

zondag 3AHet duel tussen HVV’24 en Hoeven, dat oorspronkelijk op 16 februari 2020 stond ingepland, is in de twintigste minuut afgelast. Reden hiervoor is de beenbreuk die Hoeven-aanvaller Cyriel van der Veen opliep in duel met de doelman van HVV’24.

,,In de twintigste minuut gaat Cyriel richting het doel van de doelman van HVV’24. Beide spelers gaan vol voor de bal en komen met beide scheenbenen tegen elkaar. Vanaf de zijlijn was de klap te horen”, vertelt Hoeven-trainer Eric Koenraads.

,,Cyriel had veel pijn en heeft pijnstillers gekregen toen de ambulance arriveerde. Zijn been is gestabiliseerd en hij is meegenomen naar het ziekenhuis van Terneuzen”, vervolgt Koenraads die vervolgens de vraag aan zijn groep stelde of de spelers nog wilden doorvoetballen. ,,Veel jongens zijn goed bevriend met Cyriel en zijn erg ontdaan. We hebben besloten om daarom de wedstrijd te beëindigen.”

Bij aankomst in het ziekenhuis blijkt het kuitbeen en scheenbeen van Van der Veen te zijn gebroken. Zijn been is in het gips gezet, waarna hij naar huis is gegaan. Een operatie was niet nodig.

Bij het moment van affluiten, na twintig minuten, stond het nog altijd 0-0 in Hulst. De thuisploeg kon na twee minuten op voorsprong komen vanaf de strafschopstip, maar Hoeven-doelman Arthur Raaymakers keerde de inzet. Van der Veen zelf had, kort voor zijn blessure, een kleine kans laten liggen op de openingstreffer.

HVV’24 – Hoeven 0-0, gestaakt na twintig minuten.