Volledig scherm
© Pix4Profs/Peter Braakmann

DSE vrouwen op rand van veilige haven, Bavel 2 wint ‘knotsgek duel’

vrouwenvoetbalDSE leek zondagmiddag een uitstekende zet te maken richting lijfsbehoud in de hoofdklasse. De club heeft aan een punt voldoende om zich definitief te handhaven.

HOOFDKLASSE B
Buitenveldert 2 - DSE 0-3 (0-1).
,,Het was slecht van onze kant”, zag DSE-trainer Peter Baan. ,,Het leek wel of we stijf van de zenuwen stonden. In de tweede helft toonden we goed herstel en liepen we redelijk eenvoudig uit naar 0-3.”

Bavel - Trekvogels 4-1 (2-1).
,,Het begin was erg slordig, daarna trokken we de wedstrijd overtuigend naar ons toe”, aldus Bavel-trainer Mark van Gils.

EERSTE KLASSE D
Bavel 2 - Nijnsel/TVE Reclame 4-3 (0-1).
,,Een knotsgekke wedstrijd waarbij de scheidsrechter zeker niet meezat", oordeelde Bavel-trainer Rens Bogers. ,,Hij keurde een zuivere goal af en bovendien gaf hij Nijnsel ook nog eens een discutabele stafschop. Het leek bij een 1-3 tussenstand over, toch hebben we onze rug wederom gerecht. Anneletta Tielrooy maakte een hattrick. In de slotseconden viel de bevrijdende 4-3.”

FC Eindhoven AV 2 - OVV’67 3-0 (1-0).
,,De bekerfinale van 8 juni aanstaande moet de kers op de taart worden”, zei OVV’67-trainer Patrick van Biezen.

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.