Volledig scherm
Sharona Vermunt scoorde de gelijkmaker namens DSE. (archieffoto) © Pix4Profs-Ron Magielse

DSE maakt serie overwinningen compleet, OVV'67 krijgt lesje in effectiviteit

vrouwenvoetbalDSE-trainer Peter Baan heeft zijn serie compleet. Drie wedstrijden op rij wilde hij winnen met DSE om zich lucht te verschaffen in de degradatiestrijd. Dat lukte met de overwinning tegen Fortuna'54.

VROUWEN HOOFDKLASSE B

DSE - Fortuna’54 2-1 (0-1) 1-1 Sharona Vermunt, 2-1 Eefje van Haperen.
DSE-trainer Peter Baan sprak wederom van een belangrijke wedstrijd. “Nu om de aansluiting te krijgen met de middenmoot”, zei hij. “We startten scherp, duels werden gewonnen en ook de tweede bal was voor ons.” Maar DSE kreeg het deksel op de neus. “Zij scoren uit een eerste corner”, aldus Baan. “In de tweede helft hebben we nog flink aangezet. Gelukkig vielen de terechte gelijkmaker en daarna de ook verdiende winnende treffer. Maar na de 1-1 waren de rollen wel wat omgedraaid. Toen waren wij opeens de counterende ploeg.”

Bavel - FC Eindhoven AV 0-2 (0-0)
De na dit seizoen vertrekkende Bavel-trainer Mark van Gils: “Het was een wedstrijd zonder veel kansen. Maar na de 0-1 mregen we nog twee of drie mogelijkheden. Volgende week tegen Buitenveldert zullen we moeten winnen om aan te pikken. “

VROUWEN EERSTE KLASSE D

OVV’67 - UDI’19 1-2 (0-0) 1-0 Sylvana Bliekman.
OVV'67-trainer Patrick van Biezen sprak van een lesje in effectiviteit. “Voor rust hadden we al met 4-0 voorsprong moeten staan. We vergeten simpelweg te scoren, dus dit verlies sloeg helemaal nergens op.”

 1. Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodetitel, Kruisland verslaat Cluzona

  Overzicht | Bavel en Achtmaal pakken eerste periodeti­tel, Kruisland verslaat Cluzona

  Bavel kroonde zich op eigen kracht tot periodekampioen in de derde klasse. De groen-witten kwamen pas na rust op voorsprong tegen laagvlieger RCD, maar wist door de 3-1-overwinning het nacompetitieticket alvast te boeken. Runner-up Gilze kwam te kort. In de zondag vijfde klasse B ging de eerste periodetitel naar Achtmaal, het profiteerde optimaal van het slippertje van Gloria UC vorige week en werd op doelsaldo periodekampioen.
 2. Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenbergen
  zondag 3A

  Rake kopstoot extra smet op zware nederlaag Zundert, late treffer RBC nekt Steenber­gen

  De ene week speelt Zundert de sterren van de hemel, een week later kan het helemaal anders zijn. Niet alleen ging het met ruime cijfers onderuit bij Terneuzen, het duel werd ontsierd door een rake kopstoot van een speler van Zundert. RBC voerde ook na de winterstop de druk maar eens op bij koploper Gastel. Tegen een strijdend Steenbergen was Marouane Hamdoune met een late treffer de matchwinner.