Volledig scherm
Vreugde bij DSE, dat terugkeert in de hoofdklasse © Facebook DSE

DSE keert terug in de hoofdklasse, Bavel 2 promoveert

vrouwenvoetbalDSE speelt volgend seizoen weer in de hoofdklasse. De ploeg was in de nacompetitiefinale veel te sterk voor OVV'67. Schijf gaat naar de herkansing tegen Baronie met als inzet een plekje in de eerste klasse. 

Nacompetitie voor plaats in de hoofdklasse
OVV'67 - DSE 0-3 (0-2).
Ik ben een blije trainer. Via een aantal omwegen zijn we uiteindelijk toch gepromoveerd. Zonder op te scheppen vind ik ons de beste ploeg van de eerste klasse D, dat bevestigen de andere ploegen ook. Opgelucht en blij dat we volgend jaar weer in de hoofdklasse gaan spelen'', aldus een tevreden DSE-trainer Peter Baan. DSE was de gehele wedstrijd beter en overrompelde OVV'67 met name in de beginfase. OVV'67 probeerde nog wel maar DSE was oppermachtig. De ploeg uit Etten-Leur mag zich op gaan maken voor een terugkeer in de landelijke hoofdklasse. 

Het vooraf bedachte tactische plan van OVV'67-trainer Patrick van Biezen kon al na drie minuten de prullenbak in. Door de vroege voorsprong kwam DSE in een goede flow en kroonde zich uiteindelijk tot verdiende winnaar. ,,Volgende week hebben we nog een kleine kans tegen Prinses Irene, DSE promoveert terecht'', aldus een realistische Van Biezen.

Nacompetitie voor plaats in eerste klasse
Baronie - FC Kunde 1-3 (1-1).
Baronie was gelijkwaardig aan de studentenvereniging uit Nijmegen. FC Kunde trok echter aan het langste eind. Volgende week neemt de ploeg van trainer Jesse Rutters het op tegen Schijf. Voor beide ploegen de laatste kans op lijfsbehoud.

Limmen - Bavel VR2 1-2 (0-0).
Bavel promoveert door de uitoverwinning naar de eerste klasse. Een spannende slotfase eindige met een ultieme climax: in de laatste minuut scoorde Sophie Fijneman de winnende treffer. ,,Een moeizame wedstrijd maar een verdiende zege. De breedte van selectie is bepalend geweest in het behalen van deze promotie'', aldus een apetrots Bavel-trainer Rens Bogers.

Schijf - HVCH 0-3 (0-1).
Schijf deed niet veel onder voor HVCH. Kansen waren er over en weer maar HVCH trok aan het langste eind. De ploeg van trainer Ton van Dongen mag volgende op herkansing tegen competitiegenoot Baronie. De winnaar van die wedstrijd blijft in de eerste klasse.

Volledig scherm
Vreugde bij het tweede team van Bavel © Ton Bogers
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement