Volledig scherm
In een uiterste poging om bij de bal te komen vindt Ilse van der Heijden (midden) de doelvrouw van SV Venray op haar pad. © Pix4Profs/Peter Braakmann

DSE kanonnenvoer voor Eldenia, Bavel sluit na zege aan bij subtop hoofdklasse

vrouwenvoetbalAcht keer moest de keepster van DSE vissen. Op bezoek in Arnhem ging DSE hard onderuit. Op hetzelfde sportpark wist OVV’67 eveneens geen punten te pakken bij het tweede elftal van Eldenia.

Eldenia 1 - DSE 1 8-0 (2-0).
De Etten-Leurse club ging hard onderuit bij het ongeslagen Eldenia. ,,Na rust hebben we geprobeerd wat te forceren. Eldenia wist wel raad met de geboden ruimte, binnen een aantal minuten stonden we ineens met 5-0 achter. Als onze instelling dan ook niet alles is, ga je op deze manier hard onderuit bij de koploper”, verklaarde DSE-trainer Peter Baan.

Bavel 1 - SV Venray 1 3-1 (1-0) 1-0 Zoë van Ginneken, 2-0 Ilse van der Heijden, 2-1 SV Venray, 3-1 Pleun van Ginneken.
Mark van Gils, trainer van Bavel, was zeer tevreden met de zege. ,,De zware omstandigheden dwarsboomden ons normale spel behoorlijk”, aldus Van Gils.

EERSTE KLASSE D
Bavel 2 - RKSV Nuenen 1 0-2 (0-1).
,,De hardnekkige wind maakte goed en verzorgd voetbal bijna onmogelijk. We hadden het gevoel dat er wat te halen viel, helaas mocht dat niet baten’', verklaarde Bavel-coach Rens Bogers. Een mooie bijzonderheid was de terugkeer van Birgit van Oosterbosch, zij maakte na een jaar blessureleed haar rentree bij Bavel.

Eldenia 2 - OVV’67 1 3-1 (1-0).
,,We zijn op alle vlakken afgetroefd door een veel feller en gretiger Eldenia, zo simpel is het”, gaf een teleurgestelde OVV’67-trainer Patrick van Biezen aan.