Volledig scherm
Rik Schouw poseert op zijn balkon met het shirt dat hij droeg tijdens zijn debuut in het eerste van PSV. johan wouters/pix4profs

Droomdebuut voor Rik Schouw bij Dongen tegen 'zijn' PSV

DONGEN - Voor Rik Schouw wacht een erg speciaal debuut bij Dongen. Hij neemt het zaterdag met zijn nieuwe club op tegen oude liefde PSV.


De man die dé zomertransfer van het West-Brabantse amateurvoetbal maakte (van Halsteren naar Dongen) heeft het goed voor elkaar. Hij woont samen met zijn vriendin Neeltje in een prachtige flat in Breda, zes hoog met een wijds uitzicht over Breda. En hij komt net terug van een vakantie van zeventien dagen in Griekenland.

Fit en sterk
De verkleuring van zijn huid is overigens het enige waaraan af te leiden is dat hij genoten heeft van een paar weken vrijaf. Verder ziet de middenvelder er fit en sterk uit. „Ik ben elke dag gaan trainen. We hadden de beschikking over een gym en ik liep soms wel twee keer per dag hard. Ik vind het belangrijk om fit te starten bij een nieuwe club. Daarnaast heb ik aanleg om wat dikker te worden als ik niet oplet. Nu kon ik met een gerust hart een biertje drinken ’s avonds, aangezien ik wist dat ik de dag daarna weer zou gaan sporten.”

Het tekent het fanatisme waarmee Schouw aan zijn nieuwe avontuur begint. „Ik wil mezelf bewijzen, graag in het eerste seizoen belangrijk zijn. Ik voel het vertrouwen van de trainer (Ron Timmers, red.) en wil dat terugbetalen.”

Willems, Brenet en Narsingh
Hij maakt zijn debuut voor Dongen tegen PSV. Hij glimlacht bij de gedachte aan die wedstrijd. „Dat wordt speciaal, omdat het mijn debuut is bij Dongen, maar ook om al die jongens van vroeger weer terug te zien. Gasten als Jetro Willems, Joshua Brenet en Luciano Narsingh ken ik nog uit mijn PSV- tijd en met Jeroen Zoet speelde ik samen in de nationale jeugdselecties.”

Hij wil zichzelf graag laten zien. „Ik wil aan PSV en het Dongense publiek tonen wat ik kan.” Stiekem droomt hij al van een winnend doelpunt in de negentigste minuut. „Een schot in de kruising. Dat zou fantastisch zijn.”

Zaterdag in BN DeStem een uitgebreid interview met Dongen-speler Rik Schouw.