Driemaal is scheepsrecht voor kampioen Moerse Boys

zondag 2ENa eerdere mislukte pogingen ging het in ‘Kampioenswedstrijd 3.0’ wél goed voor Moerse Boys. De ploeg keert na een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Uno Animo na één seizoen terug in de eerste klasse.

Eén punt was voldoende voor Moerse Boys. Het verschil met runner-up Madese Boys bedroeg voorafgaand aan het duel in Loon op Zand negen punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Dat punt moest behaald worden tegen uitgerekend Uno Animo. Tijdens de eerste poging voor Moerse Boys om de titel in de tweede klasse binnen te halen, verstoorde uitgerekend de ploeg uit Loon op Zand het feestje. In Klein-Zundert werd het 0-0, daar waar Moerse Boys destijds aan drie punten genoeg had voor de promotie.

Bij de tweede poging op bezoek bij middenmoter Kruisland volstond opnieuw een driepunter voor het team van trainer Jurgen Arnouts. Bij rust lag Moerse Boys op koers met een 1-2 voorsprong, maar uiteindelijk ging het in de tweede helft mis. Levy Schotel en Romano Denneboom bogen de achterstand om in een 4-2-zege, waarmee de periodetitel naar Kruisland ging.

Op bezoek bij Uno Animo, door de fanatieke aanhang omgedoopt tot ‘Kampioenswedstrijd 3.0’, kwam Moerse Boys goed uit de startblokken. Een kopbal van Joris Goossens werd in de 26ste minuut vlak voor de lijn gekeerd. De scheidsrechter wuifde de protesten voor een eventuele penalty weg.

Grote man aan de kant van Moerse Boys was Daan van den Broek. Met enkele kansen nam hij het doel van Uno Animo onder vuur. De kansenregen leverde hem en Moerse Boys echter geen doelpunt op in Loon op Zand.

Tot doelpunten kwam het niet, waardoor Moerse Boys na één seizoen zich weer mag opmaken voor de eerste klasse. Madese Boys lijkt de derde periodekampioen te worden en mag samen met Sarto (eerste periodewinnaar) en Kruisland (tweede periodewinnaar) zich opmaken voor de nacompetitie.

Uno Animo – Moerse Boys 0-0 (0-0).

Volledig scherm
Moerse Boys kampioen © EDWIN WIEKENS
Volledig scherm
Moerse Boys kampioen © EDWIN WIEKENS
Volledig scherm
Moerse Boys kampioen © EDWIN WIEKENS
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Wie wordt kampioen in de tweede klasse E?

  • Kruisland (23%)
  • Cluzona (39%)
  • Madese Boys (16%)
  • Unitas'30 (12%)
  • Rijen (11%)
1644 stemmen