Volledig scherm
Archieffoto © Thinkstock

Dramatische start nekt Gloria, Viola speelt gelijk

ZONDAG VIERDE KLASSE E - Een dramatische openingsfase is Gloria tegen Oisterwijk uiteindelijk fataal geworden: 2-4. Trainer Marco Klijs baalde stevig.

"Door het maken van fouten kwamen we erg snel met 0-3 en 1-4 achter. We rechtten de rug wel en kregen voldoende kansen in de tweede helft. Maar de aansluiting kwam niet. Erg zonde."

Viola speelde gelijk. "We lieten ons in de eerste helft aftroeven, maar na de pauze hebben we onze rug gerecht en veerkracht getoond," zei trainer Frans Tekath. "Wij hebben vaak de lange bal gehanteerd en gezorgd dat we door te drukken een punt konden pakken. Dat opportunistische werkte goed. In de slotseconden hadden we nog een kans op meer, maar het vizier stond niet meer op scherp."

Gloria – Oisterwijk 2-4 (1-4) - 0-1 en 0-2 Nepomuceno, 0-3 Raqi, 1-3 Mike Antonissen, 1-4 Nepomuceno, 2-4 Roy Beerens.

Jong Brabant – Viola 3-3 (2-0) - 1-0 Robben, 2-0 Van Nieuwamerongen, 2-1 Corne van Gorp, 3-1 Van der Linden, 3-2 Justin Meeuwissen, 3-3 Niek van Hoek (pen.).


  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."