Volledig scherm
© Thinkstock

Dramatische seizoensstart Moerdijkse voetbalvereniging TPO

MOERDIJK / DORDRECHT - Het seizoen van de Moerdijkse voetbalvereniging TPO is dramatisch begonnen. De eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal op bezoek bij SSW in Dordrecht eindigde in een grote knokpartij, waarbij één speler van TPO per ambulance werd afgevoerd.

De schade viel mee, hij hield er slechts een gekneusde kaak aan over. „Het had veel erger kunnen zijn”, vertelt een bestuurslid van de Moerdijkse vijfdeklasser. Hij wil niet met naam in de krant genoemd worden. „Er was in het begin weinig aan de hand. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar dat is niet erg.”

Maar één minuut voor het rustsignaal - bij een stand van 2-0 voor de thuisploeg - ging het mis. „Er was wat onenigheid tussen een speler van ons en één van SSW na een stevig duel. Onze speler werd daarbij met een soort heupzwaai naar de grond gewerkt. Toen hij daar lag, kwam er opeens een andere speler van SSW bij, die op hem inschopte.”

Een ploeggenoot van het slachtoffer schoot hem te hulp, waarna supporters van de club uit Dordrecht vanuit alle hoeken en gaten het veld op stormden. „Het waren er wel veertig of vijftig. Iedereen van ons heeft tikken gehad.”

Het bestuurslid belde zelf de politie, die al snel met - naar schatting - acht politiebusjes bij het sportpark stond. Ook was er een ambulance om het slachtoffer op wie was ingeschopt naar het ziekenhuis te brengen. „Hij is zelfs even buiten westen geweest. De noppen staan nog in zijn nek.” De spelers van TPO werden uiteindelijk door de politie naar de uitgang van het sportpark begeleid.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

  1. Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kortetermijnpolitiek versus visie voor de langere termijn'

    Van Poelje over duel met Vlissingen: 'Kor­te­ter­mijn­po­li­tiek versus visie voor de langere termijn'

    Bij het hervatten van de competitie in de hoofdklasse keert Baronie-trainer Jurriaan van Poelje terug op bekende grond. In het seizoen 2015-2016 was hij namelijk trainer van Vlissingen. Na de 0-4 thuisnederlaag eerder dit seizoen is hij gebrand op revanche, maar ook realistisch. "Het is heel simpel," zegt hij. "Vlissingen heeft meer voetballende kwaliteiten dan wij, maar dat betekent niet dat wij niet kunnen gaan winnen."