Volledig scherm
© Thinkstock

Dramatische seizoensstart Moerdijkse voetbalvereniging TPO

MOERDIJK / DORDRECHT - Het seizoen van de Moerdijkse voetbalvereniging TPO is dramatisch begonnen. De eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal op bezoek bij SSW in Dordrecht eindigde in een grote knokpartij, waarbij één speler van TPO per ambulance werd afgevoerd.

De schade viel mee, hij hield er slechts een gekneusde kaak aan over. „Het had veel erger kunnen zijn”, vertelt een bestuurslid van de Moerdijkse vijfdeklasser. Hij wil niet met naam in de krant genoemd worden. „Er was in het begin weinig aan de hand. Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar dat is niet erg.”

Maar één minuut voor het rustsignaal - bij een stand van 2-0 voor de thuisploeg - ging het mis. „Er was wat onenigheid tussen een speler van ons en één van SSW na een stevig duel. Onze speler werd daarbij met een soort heupzwaai naar de grond gewerkt. Toen hij daar lag, kwam er opeens een andere speler van SSW bij, die op hem inschopte.”

Een ploeggenoot van het slachtoffer schoot hem te hulp, waarna supporters van de club uit Dordrecht vanuit alle hoeken en gaten het veld op stormden. „Het waren er wel veertig of vijftig. Iedereen van ons heeft tikken gehad.”

Het bestuurslid belde zelf de politie, die al snel met - naar schatting - acht politiebusjes bij het sportpark stond. Ook was er een ambulance om het slachtoffer op wie was ingeschopt naar het ziekenhuis te brengen. „Hij is zelfs even buiten westen geweest. De noppen staan nog in zijn nek.” De spelers van TPO werden uiteindelijk door de politie naar de uitgang van het sportpark begeleid.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.