Volledig scherm

Dosko vergeet trekker over te halen

ZONDAG HOOFDKLASSE B - In Kerkrade leed Dosko een dure 1-0 nederlaag bij Chevremont, een van de directe concurrenten in de degradatiestrijd. De thuiswedstrijd van Halsteren, tegen OSS'20, was afgelast.

Dosko-trainer Peter Sweres noemde het verlies onnodig. ,,Zij halen de trekker wel over en wij vergeten dat.''

Het betere voetbal voor rust kwam van de bezoekers. De ploeg van Sweres wist in het eerste bedrijf tenminste drie goede kansen af te dwingen. Zowel Sam van de Kreeke, De Nijs als Elst lieten die mogelijkheden aan zich voorbij gaan.

Afmaker
Sweres miste slagvaardigheid bij zijn aanvallende pionnen. ,,Te lang door breien rond de zestien, in plaats van lekker uithalen. Het is het verhaal van dit seizoen. We missen een koele afmaker.'' In het zicht van de rust sloeg Chevremont wel toe. Van afstand schoot Marvin de Mey de 1-0 achter doelman Nicky Lodiers.

Doelman
De Bergse goalie keerde na de pauze niet meer terug tussen de palen, aangeslagen als hij was na een ongelukkige botsing met een speler van de thuisclub. Arthur Raaymakers was zijn vervanger.

Chevremont legde zich na rust vooral toe op het consolideren van de voorsprong. Alleen De Nijs wist in de 55e minuut nog gevaarlijk door te stoten. Diens schot eindigde op de paal.

Chevremont - Dosko 1-0 (1-0) 42. Marvin de Mey 1-0.