Volledig scherm
© Peter van Trijnen / Pix4Profs

Dosko klimt na zege op DESO

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko heeft weer wat ademruimte. De ploeg van Peter Sweres klopte thuis DESO met 2-0 en klimt op de ranglijst. Halsteren zakt juist; die ploeg verloor van Nuenen (2-1).

De 1-0 van Dosko kwam op naam van Sven van Zwam. De afgelopen zomer van Internos overgekomen speler is normaal gesproken verdediger, maar wordt door Sweres vaker ingezet als stormram. Deze keer stond hij vanaf minuut één in de spits naast Sam van de Kreeke. Zijn spitsbroeder maakte enkele minuten voor tijd de tweede treffer, op aangeven van Aimen Hadjaissa. Door de overwinning staat Dosko nu veertiende.

Buurman Halsteren ging onderuit in de tweede wedstrijd na de winterstop. Twee weken terug was Gestel te sterk, vorige week was de wedstrijd afgelast, nu bleven de punten in Nuenen. Al vroeg in de wedstrijd kwam Nuenen op 1-0, tien minuten voor tijd viel de 2-0. De 2-1 van Matthew Amoah kwam te laat. Halsteren zakt terug naar plek negen. Het verschil met Dosko (dat twee wedstrijden meer gespeeld heeft) bedraagt zes punten.

Klik hier voor nog veel meer amateurvoetbal.