Volledig scherm
Steven van der Spek (rechts) van Dosko in duel verstrengeld met Kris van Meerle (Hontenisse). © Joris Knapen / Pix4Profs

Dosko heeft geen kind aan Hontenisse: 4-0

VIERDE RONDE DISTRICTSBEKER - Als wedstrijd had het niet veel om het lijf. Daarvoor was het krachtsverschil tussen beide ploegen te groot. Dosko won zaterdagavond eenvoudig van vierdeklasser Hontenisse: 4-0. De ploeg uit Bergen op Zoom plaatst zich door dit resultaat voor de vijfde ronde van het bekertoernooi.

Een gedegen overwinning, vond Dosko-trainer Peter Sweres. „We hebben alleen veel te weinig met onze kansen gedaan.'' Binnen het halfuur was het bekerduel beslist. Aanvoerder Paolo Fortunati opende de score met een fraai afstandsschot in de kruising: 1-0. Bij de volgende aanval was het weer raak. Nikai Derwort mocht ongehinderd oprukken over de rechterflank en Mike de Nijs kopte de voorzet in, met dank ook aan de halfslachtig uit zijn kooi gekomen Hontenisse-doelman Pim de Bakker: 2-0.

Sam van de Kreeke zorgde na ruim een uur voor de 3-0, als eindstation van een aanval over de linkerflank. Vervolgens pikte Steven van der Spek zijn doelpuntje mee: 4-0.

Dosko-Hontenisse 4-0 (2-0) 24. Paolo Fortunati 1-0, 26. Mike de Nijs 2-0, 65. Sam van de Kreeke 3-0, Steven van der Spek 4-0.

  1. Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Jeugdig Smerdiek moet alle zeilen bijzetten

    Smerdiek is sinds jaar en dag een grote speler in het vrouwenvoetbal. Wendy de Wilde (22) speelt sinds haar veertiende in het eerste team en heeft alle hoogte en dieptepunten meegemaakt. "Het kampioenschap in de eerste klasse in 2012 was natuurlijk een hoogtepunt maar de degradatie direct erna een dieptepunt", vertelt de centrale verdediger. Wat de toekomst brengt durft ze niet te zeggen. "Ik weet niet waar mijn plafond ligt. De kans is groot dat ik altijd bij Smerdiek zal blijven."