Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Dosko geeft alles weg in de slotfase, ook Halsteren onderuit

ZONDAG HOOFDKLASSE B - Dosko koesterde geruime tijd een 1-0-voorsprong tegen Vlissingen en was 70 minuten heer en meester, maar door twee treffers in de slotfase ging Vlissingen er alsnog met de drie punten vandoor: 1-2. Ook Halsteren ging onderuit, uit bij Gestel verloor het met 1-0.

Gestel – Halsteren 1-0 (0-0) – 1-0.

Na een vlakke eerste helft viel er pas na rust het nodige te beleven. Beide ploegen kregen kansen, maar alleen de thuisploeg wist tot scoren te komen. Halverwege de tweede helft werd de enige treffer van de wedstrijd gemaakt. Na deze 1-0 kreeg Halsteren nog wel enkele mogelijkheden, maar tot scoren wist het niet meer te komen.

Dosko – Vlissingen (1-0) – 1-0 Mike de Nijs, 1-1 Menancio Weeda, 1-2 Yves Nyemb.

Mike de Nijs tekende halverwege de eerste helft voor de voorsprong. De marge werd vijf minuten na de pauze bijna verdubbeld, maar Nick Nuytermans schoot op de lat.

In het laatste kwart van de wedstrijd zag Vlissingen de kans schoon om alsnog met een positief resultaat terug te keren naar Zeeland. En zo geschiedde ook, Menancio Weeda zorgde voor de gelijkmaker en niet veel later maakte Yves Nyemb er 1-2 van in Vlissings voordeel.