Volledig scherm
Marouan Moukouh leeft dit seizoen helemaal op bij Dosko. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Dosko blijft stijgende lijn voorttrekken, Unitas'30 geeft riante voorsprong uit handen

zondag 1B+1CDosko geeft veilige voorsprong tegen Olympia na rust uit handen, om zich in het laatste kwartier spectaculair op te richten. Dankzij de 4-2 zege blijven de Bergenaren in het spoor van FC Boshuizen, de nieuwe koploper van de tweede periode. Unitas'30 gaf in zondag 1C een comfortabele voorsprong uit handen in Heesch.

Eerste klasse B

Bij Dongen kreeg hij te weinig kansen. Daarom koos Marouan Moukouh (broer van Dongen-speler Anouar Moukouh) dit seizoen voor Dosko. ,,Ik wil hier naam maken en hoop in de toekomst een stap hoger te zetten.” De linkspoot uit Oosterhout legt de lat hoog voor zichzelf: 20 doelpunten wil hij er voor de Bergse eersteklasser inleggen. ,,Ik hou wel van een beetje druk.” 

Halverwege de eerste helft breekt Moukouh de wedstrijd open, na een aanval die hij zelf opzet, op de hem typerende manier: vanaf rechts naar binnen snijden, de bal gekleefd aan die linkervoet. Er volgt een kaats en met een droog schot wordt Olympia-doelman Robbert Dols gepasseerd: 1-0. Dosko gaat met een 2-0 voorsprong uiteindelijk de kleedkamers in dankzij een rake kopbal van Bart Dietvorst op aangeven van de sterk spelende Salah Jaddi. 

Dosko had na rust geen antwoord op de doorschuivende spelers van de bezoekers en zocht, eenmaal in balbezit, te weinig de rust brengende zijkanten op. Mehrach bracht na ruim een uur de spanning terug (2-1) en kort daarop volgde opnieuw een uitgespeelde aanval, ditmaal afgerond door invaller Joris van den Ban: 2-2. Van Bree zag zijn team zich toch weer oprichten. ,,Er zit gewoon veel cohesie in deze ploeg. Ze steken er veel energie in en willen keihard voor elkaar werken.” 

Jaddi kopte uit een hoekschop vallend de 3-2 binnen. Vervolgens liet El Ouazzani zijn klasse zien, met een subliem schot in de verre hoek: 4-2. Moukouh droomde na afloop al van de periodetitel, hoewel Van Bree die prijs liever niet ter sprake brengt: ,,Maar natuurlijk kijken die jongens naar de stand.”

Dosko - Olympia 4-2 (2-0) 1-0 Marouan Moukouh, 2-0 Bart Dietvorst, 2-1 Hamza Mehrach, 2-2 Joris van den Ban, 3-2 Salah Jaddi, 4-2 Souffiane El Ouazzani.

Rood-Wit - DHC 1-1 (1-0) 1-0 Gaynio Aarts, 1-1 Joey Emmerik (pen.).
“Een prima prestatie van een gehavend Rood-Wit. Gezien het spelbeeld mogen we tevreden zijn met een punt tegen titelkandidaat DHC, maar de makkelijk gegeven strafschop vlak voor tijd was erg zuur", vatte Rood-Wit trainer Marco Groeneveld het duel samen. In de 75ste minuut kreeg de thuisclub een unieke mogelijkheid op de 2-0, maar Boy van Steen zag de niet eens slecht genomen strafschop uit de hoek geranseld worden.

Eerste klasse C

HVCH - Unitas'30 2-2 (0-1) 0-1 Matthijs Broos, 0-2 Roman Witting, 1-2 Stijn van den Hurk, 2-2 Roy Vissers.
De bezoekers zagen het veldoverwicht net na rust uitgedrukt in een terechte 0-2 stand, maar daarna ging het mis. “Een goedkope strafschop, waarna het duel kantelde. Het was extra zuur dat dit in de 98ste minuut gebeurde, dit voelt als verlies", gaf Unitas'30-trainer Joris Hendrix aan.