Volledig scherm
Ron Timmers: 'wij streven het hoogst haalbare na.' © Johan Wouters/het fotoburo

Dongen wil absoluut verder in de KNVB Beker

DONGEN - Woensdagavond, 18.00 uur, ontvangt Derde Divisionist Dongen op het eigen Sportpark De Biezen OFC uit Oostzaan voor een duel om de KNVB-beker. Dongen-trainer Ron Timmers laat er geen misverstand over bestaan: “Ook deze bekercompetitie is ontzettend belangrijk voor de club.”

Timmers somt moeiteloos een aantal redenen op die het belang van de KNVB-beker aantonen. “Alleen al de exposure van het bekertoernooi is groot, zo zijn de wedstrijden via internet integraal te volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid een hele grote club te loten in de volgende ronde, maar misschien ook wel weer een eenvoudigere tegenstander waardoor je verder kan komen. Tenslotte wordt naarmate het toernooi vordert de prijzenpot interessant.”

De training van dinsdagavond zal bepalend zijn voor wie er gaan spelen. “Even zien wat er voor pijntjes zijn voortgekomen uit het duel van afgelopen zondag,” aldus Timmers. “Jongens als Jorik Mijnhijmer, Floris Wouters, Rick Schouw en Luuk Hultermans zijn teruggekomen van blessures. De vraag is hoe zij hersteld zijn. Maar we hebben zo’n zestien min of meer gelijkwaardige spelers, dus we kunnen sowieso met een volwaardig elftal aantreden.”