Ruud Kaiser
Volledig scherm
Ruud Kaiser © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Dongen verliest ‘typische 0-0 wedstrijd’ van Hercules

derde divisieOok het tweede duel van 2019 heeft Dongen verloren. Na de 3-1 nederlaag van vorige week tegen HBS verloren de geel-blauwen zondag op eigen veld van Hercules met 0-1.

Met man en macht probeerden vrijwilligers het deels bevroren hoofdveld van Dongen speelklaar te maken voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, maar dat bleek niet mogelijk. Hierdoor week de formatie van trainer Ruud Kaiser uit naar het naastgelegen kunstgrasveld, waar het Hercules ontving. Zonder basisspelers Thomas Schilders (rug), Rémon Koenen (teen) en Jan Gerrits junior (lies), speelde Dongen een gelijkopgaande wedstrijd tegen USV Hercules. ,,Beide ploegen creëerden niet veel kansen, voor de rust gebeurde er niet zo veel”, zo zag Ruud Kaiser.

Ook na de onderbreking regende het geen kansen op sportpark De Biezen, maar de bezoekers kwamen na een uur spelen wel op voorsprong. Tyron Fonville schoot toen raak namens de bezoekers: 0-1. Dongen zette hierna alles op alles om een gelijkmaker te forceren, maar dit mocht niet baten. Onder meer Mart van Bree en Tom Kolkert misten kansen namens De Kanaries, die hierdoor bleven steken op 0-1. ,,Het was een typische 0-0 wedstrijd, deze wedstrijd verdiende geen winnaar”, zo vond Kaiser. ,,Verliezen is verschrikkelijk, maar ik ben wel tevreden over de inzet van mijn ploeg, die was veel beter dan vorige week.”