Volledig scherm
Dongen-speler Jorik Mijnhijmer wordt achterna gezeten door OJC'ers Glenn Kools (links) en Melvin van Gestel © Joyce van Belekom/Pix4Profs

Dongen verliest thriller van OJC

ZONDAG DERDE DIVISIE - In een spectaculair duel heeft Dongen verloren van OJC Rosmalen. In de slotminuut viel de 2-3 voor OJC.

Op het hoofdveld domineerde Dongen het duel. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong, toen een volledig vrijstaande Jan Gerrits raak kopte uit een vrije trap van Paul van Zon. 1-0 in minuut 7. Hierna kreeg de ploeg genoeg kansen om de score te vergroten tegen een ploeterend OJC. Het zat Remon Koenen echter niet mee. De Dongen-aanvoerder raakte halverwege de eerste helft eerst de binnenkant van de paal en even later de onderkant van de lat. Hierdoor stond het bij rust slechts 1-0.

Na de rust betaalde Dongen de prijs voor de gemiste kansen. Want binnen een kwartier stond het ineens 1-2 voor OJC, dat een stuk beter speelde dan voor de thee. Eerst scoorde Tom Wijkmans na een counter van OJC en even later schoot uitblinker Diego Meerveld raak namens de bezoekers. In de 66e minuut moest OJCW verder met tien man na een directe rode kaart van Joep van der Heijden, na een charge op Tom Waltman. Jaap van der Waarden leek in de 89e minuut een punt te redden voor Dongen, maar in de blessuretijd scoorde Meerveld de 2-3 namens OJC. Even daarvoor raakte Dongen in een aanval maar liefst driemaal de lat. Het zat Dongen vandaag niet mee.

  1. Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Uitslag Voetbaltoto van: Eljay Hoed (WDS'19)

    Per aanvang van seizoen 2017-2018 zal BN DeStem wekelijks een speler zes wedstrijden voorleggen om zijn hoofd over te breken. Vijf wedstrijden zullen uit het regionale amateurvoetbal zijn. De zesde is de eredivisiewedstrijd van NAC. Vorige week greep Ramon Krijnen, speler van Dosko, de koppositie van de BN DeStem Voetbaltoto. Hij scoorde vijf punten. Deze week was de beurt aan Eljay Hoed, speler van WDS'19, die met zijn voorspellingen vier punten pakte.