Volledig scherm
Ron Timmers: 'wij streven het hoogst haalbare na.' © Johan Wouters/het fotoburo

Dongen tevreden met thuisduel tegen eredivisionist Go Ahead Eagles in KNVB-bekertoernooi

DONGEN- VV Dongen speelt in de eerste ronde van de KNVB Beker thuis tegen eredivisionist Go Ahead Eagles. Dat heeft de loting zaterdagavond bepaald. De wedstrijd wordt gespeeld op 20, 21 of 22 september, maandag worden de definitieve speeldata bekend.

Dongen-voorzitster Angela Jansens woonde de loting live bij in de studio van Fox Sports. "Doe maar Ajax-thuis", zei ze voorafgaand aan de loting. "Maar Go Ahead ontvangen in eigen huis is ook leuk", oordeelde ze nadat de tegenstander uit Deventer uit de koker kwam. Ook Alex van Overdijk was content met de loting. "Het is voor mij persoonlijk prachtig om tegen een betaald voetbalclub te spelen. We hebben niks te verliezen. En voor de club en de fans is het ook erg leuk", aldus de nieuweling van Dongen.

"Deze wedstrijd wordt een nieuw hoogtepunt in de clubhistorie", sprak de opgewekte Ron Timmers. Hij is niet ontevreden over de loting. "We spelen thuis, dat is fijn. Willem II of NAC Breda thuis was helemaal super geweest natuurlijk, maar we mogen niet klagen. "Ik ga er vanuit dat Go Ahead drie klassen beter is dan wij, maar we gaan onze huid duur verkopen." Zondag speelt Dongen haar 3e duel in de Derde Divisie. Het gaat dat op bezoek bij Jong De Graafschap.